Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Siječanj na Klasik TV-u
Novu godinu započnite uz Klasik TV i pregršt vrhunskih domaćih premijera

Siječanj na Klasik TV-u

Klasik TV novu 2018. godinu započinje vrhunskim premijerama filmova domaće produkcije, koji su na programu svakog četvrtka u večernjem terminu.

Oprosti za Kung fu, četvrtak, 04.01. u 20:30h
Godina: 2004. | Žanr: komedija | Redatelj: Ognjen Sviličić | Glumci: Daria Lorenci, Filip Radoš, Vera Zima, Vedran Mlikota

Mirjana se trudna vraća u Hrvatsku nakon što je tijekom rata živjela u Njemačkoj kao izbjeglica. Njena obitelj živi u izoliranom i ratom devastiranom selu gdje pokušavaju nastaviti sa svojim životima. Roditelje šokira činjenica da je Mira trudna, pa otac Jozo smisli plan da kćer proglasi udovicom i da je na brzinu uda. Uz pomoć ženidbenog posrednika Velikog, kroz njihovu kuću defiliraju potencijalni prosci. Kada Mira rodi, evo nove nevolje - očito je da je djetetu otac azijskog podrijetla.

Oprosti za kung fu slovi kao najbolji film hvaljenog redatelja Ognjena Sviličića, ali i jedan od najboljih recentnih hrvatskih filmova uopće. Kritika je to a zatvorenog, konzervativnog i patrijarhalnog društva. Uz suptilan humor, dobro profilirane likove I izvrsne glumce, Sviličić se ovim filmom nametnuo kao jedan od najzanimljivijih autora mlađe generacije. Daria Lorenci i Vera Zima nagrađene Zlatnim arenama na filmskom festival u Puli za najbolju glavnu I sporednu žensku ulogu, a sjajne role ostvarili su I Filip Radoš i Vedran Mlikota. Film je prikazan u pratećem programu Forum filmskog festival u Berlinu, na Sarajevo film festivalu te na međunarodnom filmskom festival u Varšavi gdje je osvojio Grand Prix.

Remake, četvrtak, 11.01. u 20:40h
Godina: 2003. | Žanr: drama | Redatelj: Dino Mustafić | Glumci: Ermin Bravo, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija

Tarik Karaga mladi je sarajevski scenarist koji je pobjegao iz okupiranog Sarajeva, razdvojivši se od svog ostarjelog oca Ahmeda, u Pariz gdje piše scenarij o očevom životu u osvit Drugog svjetskog rata. Njegov otac Ahmed je kao logoraš proživio strašne traume u Jasenovcu, jedva je izvukao živu glavu i na kraju je zamijenjen za fašiste. Gotovo istovjetna ratna priča ponovila se potom Tariku, tijekom rata u Bosni 90-ih, a njega je iz zarobljeništva izvukao francuski producent koji je prihvatio njegov scenarij, uz pomoć UN-a organizirao razmjenu i doveo ga u Pariz. Tamo slučajno sretne svoga mučitelja iz logora, koji se također nalazi u Francuskoj.

Remake je nastao prema istinitoj priči scenariste Zlatka Topčića u BiH-francusko-turskoj koprodukciji. Bio je to redateljski debi Dine Mustafića, u kojem nastupaju Ermin Bravo, Aleksandar Seksan, Velibor Topić, te Lucija Šerbedžija i Dejan Aćimović. Film je premijerno prikazan na uglednom međunarodnom festivalu u Rotterdamu.

Kontakt, četvrtak, 18.01. u 20:25h
Godina: 2005. | Žanr: drama | Redatelj: Sergej Stanojkovski | Glumci: Nikola Kojo, Labina Mitevska, Petar Mircevski

25-godišnja Žana puštena je iz psihijatrijske klinike jer na odjelu nije bilo dovoljno mjesta za nju, a liječila se od depresije. Kako bi pokušala započeti normalan život, pokušava urediti zapuštenu kuću u kojoj će živjeti. Istovremeno, Janko je pušten iz zatvora na uvjetnu kaznu i polubrat Novak, bivši suprug Žanine sestre, mu nastoji pomoći da krene iz početka. Novak angažirati Janka da pomogne Žani popraviti kuću. Iako je nekomunikativan, asocijalan i agresivan, Janko i Žana ipak nekako počinju graditi međusobno povjerenje.

Gorko slatka ljubavna drama o dvoje neprilagođenih marginalaca koji korak po korak otkrivaju osjećaje koje počinju gajiti jedan prema drugome, debitantski je film redatelja i koscenarista Sergeja Stanojkovskog. Radnja je smještena u Skopje, a glavne uloge tumače makedonska glumica Labina Mitevska (Prije kiše, Ja sam iz Titovog Velesa, Dobro došli u Sarajevo) i jedan od najpopularnijih srpskih glumaca Nikola Kojo (Mi nismo anđeli, Rane, Parada) dok filmsku fotografiju potpisuje jedan od najvećih hrvatskih snimatelja Tomislav Pinter. Kontakt je prikazan na 30-ak međunarodnih festivala, u Brooklynu je Tomislav Pinter nagrađen za najbolju kameru.

Kraljica noći, četvrtak, 25.01. u 20:35h
Godina: 2001. | Žanr: drama | Redatelj: Branko Schmidt | Glumci: Luka Dragić, Barbara Vicković, Mustafa Nadarević

Osijek, 1968. Sedamnaestogodišnji Tomo je najveća mlada nada grada u juniorskom veslačkom turniru na čije otvaranje bi trebao doći i sam Josip Broz Tito. Tomo je, doduše, više zainteresiran za djevojke - zanosnu prostitutku Betiku i ljupku mladu Jasnu. Međutim, on pati od impotencije koju ni doktori nisu u stanju izliječiti, stoga ne može realizirati svoje seksualne fantazije. Biva odveden u bolnicu gdje ga politička elita nagovara da se ipak natječe u veslačkom kupu.

Nostalgični film o odrastanju u vrijeme komunizma, u režiji Branka Schmidta uvjerljivo rekonstruira prošla vremena uz raskošan vizualni stil i upečatljive glumačke Luke Dragića, Barbare Vicković, Mustafe Nadarevića, Ive Gregurevića i drugih. Na festivalu u Puli film je nagrađen Zlatnim arenama za najbolju produkciju i scenarij.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala