Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zašto je Najveći showman filmski spektakl koji ovih blagdana jednostavno morate pogledati
Film je nadahnut legendom i ambicijama prvog američkog promotora pop kulture

Zašto je "Najveći showman" filmski spektakl koji ovih blagdana jednostavno morate pogledati

20th Century Fox i Blitz film predstavljaju Najvećeg showmana, filmski spektakl koji je i prije početka prikazivanja u kinima nominiran za nagradu Zlatni globus u kategorijama: najbolji film, glumac i originalna pjesma.

Nadahnut legendom i ambicijama prvog američkog promotora pop kulture, P.T.-ja Barnuma, Najveći showman inspirativna je priča o uzdizanju iz siromaštva smionog poduzetnika koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti te da svatko, koliko god nevidljivim se činio, ima nevjerojatnu priču vrijednu svjetskog spektakla.

Michael Gracey prihvatio se prvi put redateljske palice u filmu koji je, u duhu karizmatičnog Barnuma, spoj mašte, zaraznih pop pjesama, glamuroznih plesova i proslave transformativne moći zabave, ljubavi i vjere u sebe. Gracey spaja originalne pjesme Benja Paseka i Justina Paula (nagrađenih nagradom Oscar za film La La Land) s talentiranom glumačkom postavom koju predvode Hugh Jackman i Zac Efron. Zajedno s njima nastupaju i Michelle Williams kao Barnumova žena Charity, Zendaya kao trapezistica Anne Wheeler te Rebecca Ferguson kao švedska superzvijezda Jenny Lind.

Naslovna pjesma This Is Me je već osvojila publiku diljem svijeta i jedna je od najslušanijih na glazbenim servisima i streamovima.

P.T. Barnum je možda živio prije više od sto godina, ali Gracey ga doživljava kao praoca naših vremena, preteču današnjih vizionara i poduzetnika koji su revolucionirali društveni život, kao Stevea Jobsa ili Jay-Z-ja svojeg vremena. Ovaj film je glazbena maštarija, oda snovima, a ne biografski film. Ali suština priče je Barnumovo uvjerenje da je sivilo svakodnevnog života nešto što se može pobijediti ulaskom u svijet čudesnog, zanimljivog i uz zadovoljstvo kad smo ponosni što smo drugačiji. Štoviše, Gracey se nadao da će uspjeti prenijeti taj osjećaj osobnog nadahnuća ili prihvaćanja kad se život čini većim nego što si to očekivao. Gracey je izjavio: "Kad je publika dolazila pogledati spektakl koji je postavio P.T. Barnum, u potpunosti bi zaboravili na svakodnevicu i našli se u neobičnom novom svijetu, a to isto smo pokušali postići i s ovim filmom."

Najveći showman također se dotiče jedne ideje koja je posljedica tih vremena: da se obitelji stvaraju kad se ljudima dozvoli da bez straha izraze tko su uistinu. "Jedna od glavnih ideja u filmu je to da su tvoje stvarno bogatsvo u životu oni ljudi kojima se okružuješ i koji te vole," rekla je Gracey. "Barnum je okupio ljude koje bi svijet inače ignorirao. Tako je stvorio obitelj koja će uvijek pružiti svoju podršku i čuvati svoje članove. Tijekom filma, Barnum umalo da nije izgubio i svoju pravu obitelj i obitelj iz cirkusa – ali zatim ga vidimo kako otkrije da je najvažnija stvar koju može učiniti ponovno ih okupiti."

Najveći showman se počinje prikazivati u našim kinima 28. prosinca.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala