Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


The Shape of Water i Big Little Lies predvode nominacije za Zlatne globuse
Jučer su objavljene nominacije za 75. Zlatni globus, koje su naišle na kritike radi izostavljanja redateljica

"The Shape of Water" i "Big Little Lies" predvode nominacije za Zlatne globuse

Fantastična drama Guillerma del Tora, The Shape of Water, predvodila je jučerašnje proglašenje filmskih nominacija za 75. izadnje dodjela nagrada Zlatni globus. Film je dobio nominacije za režiju i scenarij za del Tora, kao i glumačke nominacije za zvijezde filma Sally Hawkins, Richarda Jenkinsa i Octaviu Spencer te nominaciju za glazbu za Alexandrea Desplata.

Film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri zaradio je čak šest nominacija, kao i drama The Post. Ta tri filma zajedno su u borbi za najbolji film, kao i Call Me By Your Name i ratna drama Dunkirk, redatelja Christophera Nolana.

U kategoriji najbolje komedije/drame su The Disaster Artist, Get Out, The Greatest Showman, I, Tonya i Lady Bird. Lady Bird je, osim pohvala kritika i nominacije za najbolju komediju/dramu, dobio i nominacije za glumačku ekipu koju čine Saoirse Ronan i Laurie Metcalf te za scenarij koji potpisuje Greta Gerwig.

Među drugim filmskim nominacijama valja izdvojiti i onu za Christophera Plummera, koji je uskočio u ulogu J Paula Gettyja u filmu All the Money in the World nakon što je Kevin Spacey dobio otkaz radi optužbi o seksualnom zlostavljanju.

Među televizijskim nominacijama najviše uspjeha postigla je serije Big Little Lies, koja je ovih dana dobila i potvrdu druge sezone. Nakon osam osvojenih nagrada Emmy, serija se okrunila sa šest nominacija za Zlatni globus. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern i Alexander Skarsgård dobili su priznanje za svoje glumačko umijeće, a sama serija našla se i u utrci za nagradu za najbolju limitiranu seriju ili televizijski film, zajedno sa serijama Fargo, Feud: Bette and Joan, The Sinner i Top of the Lake.

Naravno, ni ovo proglašenje nominacija nije prošlo bez negativnih komenara, najviše radi izostavljanja redateljica u kategoriji najboljeg redatelja. Uz Guillerma del Tora za The Shape of the Water, Martina McDonagha za Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Christophera Nolana za Dunkirk, Ridleya Scotta za All the Money in the World i Stevena Spielberga za The Post, nije više bilo mjesta za nijednu redateljicu, što je naišlo na mnogobrojne kritike.

Cjelokupan popis nominiranih za Zlatne globuse možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala