Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sumrak templara ekskluzivno na HBO-u
Vitezovi templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni poredak srednjeg vijeka, legendarno bratstvo ratničkih redovnika

"Sumrak templara" ekskluzivno na HBO-u

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru nove HISTORY serije Sumrak templara (Knightfall), koja će putem video usluge na zahtjev HBO GO biti dostupna od 07. prosinca. Četvrtkom će se u ponudu dodavati po jedna nova epizoda.

Na HBO kanalu premijera će biti 08. prosinca u 20h dok će se po jedna nova epizoda emitirati svakog petka u istom terminu.

Vitezovi templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni poredak srednjeg vijeka zadužen za zaštitu najcjenjenije kršćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni. Sumrak templara zalazi duboko u tajni svijet ovog legendarnog bratstva ratničkih redovnika. Od njihovih bitaka u Svetoj Zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposljetku dovela do njihova tragičnog raspada, priča o vitezovima templarima dosad nije bila u potpunosti ispričana.

Sumrak templara kroz deset epizoda uvodi gledatelje u svijet srednjovijekovne politike i ratovanja Vitezova Templara – najmoćnijeg, najbogatijeg i najmisterioznijeg vojnog reda srednjeg vijeka kojem je povjereno da štiti najvrijednije kršćanske relikvije. Priča počinje u vrijeme nakon pada grada Acrea, posljednjeg utočišta Templara u Svetoj zemlji, gdje je izgubljen Sveti gral. Nakon puno godina, pojavljuje se trag koji ukazuje na lokaciju Svetog grala i šalje Templare, predvođene hrabrim i tvrdoglavim Vitezom Templarom Landryjem (Tom Cullen), na misiju da ga pronađu.

Kompletna priča o Vitezovima Templarima do sada nikada nije bila prikazana – od njihovih bitaka u Svetoj zemlji i sukoba sa kraljem Francuske, do mračnih događaja koji su prethodili propasti Templarskog reda 1307. godine na petak 13. – datum koji je postao sinonim za lošu sreću. Sumrak templara do detalja otkriva tko su bili članovi ovog legendarnog bratstva ratnika - redovnika, kako su živjeli i sa kojim vjerovanjima su umrli.

Serija je, između ostalih lokacija, bila snimana i u Dubrovniku.

Pored Toma Cullena (Downton Abbey, Barut) koji tumači glavnu ulogu, glumačku postavu čine i Pádraic Delaney (Vjetar koji povija ječam, Tudori) u ulozi Gawaina, jednog od najboljih mačevalaca Templarskog reda koji je obogaljen u Acreu, te Simon Merrells (Spartak, Domino) kao odlučan, hrabar i odlučan vitez Tancrede, koji više od svega poštuje svoje templarske zavjete.

Serija Sumrak templara bogata je povijesnim likovima, koji su predstavljali najmoćnije sile srednjovjekovne Europe. Među njima su papa Bonifacije VIII, Sveti vođa Vitezova Templara kojeg tumači Jim Carter (Downton Abbey), zatim moćna kraljica Navarre, Ivana, koju tumači Olivia Ross (Rat i mir), udana za francuskog kralja Filipa IV (u ovoj ulozi našao se Ed Stoppard (Kruna)), koji teži da učvrsti svoju veliku moć uz pomoć pragmatičnog odvjetnika Williama De Nogaret kojeg igra Julian Ovenden (Downton Abbey) i princeza Isabella, kćer kraljice Ivane i kralja Filipa čija uloga je povjerena Sabrini Bartlett (Da Vincijevi demoni)

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala