Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jeffrey Tambor napušta Transparent
Glavni glumac u seriji o transordnoj glavi obitelji, odlučio je napustiti seriju nakon optužbi za neprimjereno ponašanje na setu

Jeffrey Tambor napušta "Transparent"

Nakon dvostruke optužbe za seksualno zlostavljanje na setu serije Transparent, zvijezda serije Jeffrey Tambor objavio je kako se nema namjeru vratiti za još jednu sezonu Amazonove serije.

"Bila mi je velika čast glumiti Mauru Pfefferman u Transparentu, to je bilo jedno ogromno kreativno iskustvo.", rekao je dobitnik Emmyja. "Ono što je postalo jasno proteklih tjedana jest da ovo više nije posao na koji sam pristao prije četiri godine.", rekao je Tambor za glavnu ulogu koju je imao u seriji autorice Jill Soloway.

"Već sam jasno dao do znanja da mi je istinski žao ako je bilo koje moje ponašanje bilo krivo protumačeno kao agresivno, ali ideja da bi namjerno nekoga zlostavljao je jednostavno potpuno neistinito.", objasnio je Tambor. "S obzirom na politiziranu atmosferu koja je očito pogodila naš set, ne vidim kako bi se mogao vratiti Transparentu.", zaključio je glumac.

Prije nekoliko dana Tambora je optužila njegova bivša asistentica i transrodna aktivistica Van Barnes, koja tvrdi kako je Tambor imao neprimjerene komentare na setu. Njoj se pridružila i Trace Lysette, također transrodna glumica, koja glumi u seriji. On također tvrdi da se Tambor na setu neprimjereneo ponašao pred njom. Kako se sve događalo na setu Amazon ispituje ostatak filmske ekipe kako bi ustvrdili jesu li navodi istiniti.

Posljednjih mjeseci u javnost je izašlo mnogo optužbi za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje glumaca, redatelja i producenata, i do sada su svi optuženi odmah označeni i odbačeni od publike i struke, no čini se kako ovoga puta to nije slučaj jer je većina internetskih komentara na Tamborovoj strani.

Nitko ne podržava neprimjereno ponašanje, no čini se kako je ovdje priča malo dublja jer su navodno transrodni aktivisti koji rade seriju već prije željeli ukloniti heteroseksualnog bijelca koji je zaštitno lice serije. Jedina osoba sa seta koja je podržala ove optužbe jest scenaristica i producentica Our Lady J koja je zahvalila Lysette na njenom "vodstvu" i dodala: "Ne možemo dopustiti da transrodni sadržaj uništi jedan cis* čovjek."

*cisrodna osoba = osoba čiji osjećaj osobnog identiteta odgovara spolu i rodu dodijeljenima pri rođenju

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala