Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


TV premijera dokumentarca Slike iz života ratnika
Premijera filma početkom godine je dvaput bila rasprodana, a večeras ga možete pogledati na RTL-u u 19:40h

TV premijera dokumentarca "Slike iz života ratnika"

Foto: RTL

Hrabrost, plemenitost, odlučnost i ustrajnost čine prave heroje.

Dokumentarni film Slike iz života ratnika priča je o ratnom heroju vukovarske obrane, Ivanu Anđeliću–Doktoru i njegovom ratnom putu, film o istinskom heroju Domovinskog rata, koji je preživio ratni pakao Vukovara.

Ivan Anđelić vuče obiteljske korijene iz Rame pa je nakon pada Vukovara sa svojim ratnim iskustvom i suborcima krenuo u obranu tog područja. Poput svih velikih heroja, tih, skroman, srce i duša svoje postrojbe, Ivan Anđelić–Doktor postaje zapovjednik obrane te ustrojava brigadu Rama. Polovicom lipnja 1992. godine je teže ranjen te nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, Doktor je prebačen u bolnicu u Splitu. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu te je nastavio karijeru profesionalnog vojnika, a umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.

U režiji Silvija Mirošničenka početkom godine održana je premijera dokumentarnog filma u MSU-u, koji je bio dvaput rasprodan zbog velikog interesa gledatelja. U produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Udruge dr. Ante Starčević–Tovarnik, snimljen u minimalnim produkcijskim uvjetima, na čelu s redateljem Silvijom Mirošničenkom te na poziv Antuna Ivankovića iz Tovarnika, začetnika cijelog projekta, realiziran je ovaj sjajni dokumentarac o velikom, izuzetnom čovjeku i borcu. Tijekom snimanja filma, kao dodatni sponzori projekta pridružili su se Ministarstvo hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.

Slike iz života ratnika pogledajte danas, 18. studenoga u 19:40 sati na RTL-u

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala