Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Redatelj George Miller tužio Warner Bros. zbog Pobješnjelog Maxa
Bros. navodno duguje 7 milijuna dolara Millerovoj produkcijskoj kući

Redatelj George Miller tužio Warner Bros. zbog "Pobješnjelog Maxa"

Foto: PR Photos

Nagrađivani filmaš i Oskarovac George Miller je tužio poznatu američku tvrtku za proizvodnju i distribuciju filmova Warner Bros. zbog neisplaćenog bonusa za film Pobješnjeli Max: Divlja cesta iz 2015. godine, piše The Wrap.

„Jednostavnim riječima, duguju nam priličnu zaradu za naš vrijedan i mukotrpan 10-godišnji rad na scenariju i dodatne tri godine priprema u produkciji filma. Sav naš težak rad je rezultirao time da je film bio odlično prihvaćen u cijelom svijetu“, stoji u zajedničkoj izjavi produkcijske kuće Kennedy Miller Mitchell koju je George Miller osnovao 1978. godine. „Radije bismo radili filmove s Bros.-om nego se sudili s njima, no nakon više od godine dana nismo uspjeli postići dogovor tako da nam nema druge nego posegnuti za tužbom.“

Mel Gibson, George Miller i Tom Hardy na premijeri filma u Los Angelesu

Warner Bros. je na ovu izjavu i nadolazeću tužbu samo kratko odgovorio da se ne slaže s optužbama te da će se žestoko braniti na sudu.

The Wrap navodi kako je problem nastao u tome što je Millerov dogovor s Bros.-om sadržavao uvjet da će tvrtka Kennedy Miller Mitchell dobiti 7 milijuna bonusa ako se ispostavi da je film koštao maje od 157 milijuna dolara, minus troškovi promocije. U ugovoru je postojala i odredba da će Warner Bros. prvo od Millerove produkcijske tvrtke tražiti dopuštenje za povećanje troškova ako će to biti potrebno. Warner Bros. je izračunao da je film prekoračio budžet prema čemu tvrtki Kennedy Miller Mitchell ne pripada bonus, za što oni tvrde da nije istina.

Pobješnjeli Max: Divlja cesta je 2015. godine bio veliki hit u kinima, bio je nominiran za 10 Oskara od kojih je osvojio šest. U glavnim ulogama su Tom Hardy i Charlize Theron, a i dan danas se nagađa o nastavku ili spin offu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala