Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Warner Bros. u pregovorima za seriju Gospodar prstenova
Potencijalna serija bi se trebala emitirati na Amazonu

Warner Bros. u pregovorima za seriju "Gospodar prstenova"

Foto: YouTube

U Warner Bros.-u intenzivno razmišljaju o novoj seriji!

Bros. je u ranim pregovorima s Tolkien Estateom kako bi kupili prava za razvoj televizijske serije prema omiljenim romanima J. R. R.-a Tolkiena s tim da je Amazon zainteresiran za emitiranje (streming) potencijalne serije, navodi Variety. Trenutno se ne zna tko će producirati seriju niti tko bi mogao biti zadužen za scenarij. Iz Warner Bros. još nema službenog komentara.

Popularne knjige su dosad dva puta bile adaptirane kao filmovi: prvi put 1978. godine kad smo dobili animiranu verziju te od 2001. na dalje kad je filmaš Peter Jackson napravio svoju poznatu trilogiju Gospodar prstenova koja je u svijetu ukupno zaradila skoro 3 milijarde dolara (2,9 milijarde) i osvojila je desetak nagrada Oscar.

Vijest o potencijalnoj seriji stiže samo četiri mjeseca nakon što su Bros. i Tolkien Estate postigli dogovor da im Bros. plati 80 milijuna dolara nakon petogodišnje parnice. Podsjetimo, Tolkienovi nasljednici i izdavač HarperCollins su tužili Warner Bros., koji je producirao filmove Gospodar prstenova i Hobit, zbog neovlaštenog korištenja likova iz filmova (hobiti, vilenjaci i ostala fantastična bića) u razne digitalne svrhe koje nisu bile dogovorene i određene ugovorom (online automati za kockanje i ostale igrice). Nekoliko godina prije te tužbe, točnije 2009., Tolkien Estate i New Line su se uspjeli nagoditi (iznos nepoznat javnosti) nakon Esteteove tužbe da ih je New Line prevario za milijune dolara profita. Tek nakon nagodbe je bilo moguće nastaviti s Hobit filmovima. 2007. godine je pak Peter Jackson tužio New Line i dobio odštetu jer su ga zakinuli za dobar dio zarade.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala