Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Proslava ruske revolucije
Povodom stote godišnjice ruske revolucije na kanalu Viasat History u nedjelju od 11:30h pratite prigodan program

Proslava ruske revolucije

Na Viasat History kanalu povodom stogodišnjice ruske revolucije programska shema u nedjelju, 5. studenog od 11.30h posvećena je istaknutim osobama Ruske revolucije. Ruska revolucija predstavlja složenu tematiku, no ovi pomno odabrani programi nastojat će je pojednostaviti za gledatelje fokusirajući se na osobne aspekte glavnih likova.

Ruska revolucija

U Ruskoj revoluciji razmatramo događaje koji su doveli do nastanka revolucije, ali i to kako će se dvije dijametralno suprotne ideologije, one ruske carske obitelji i Lenjinove marksističke filozofije, vremenom sudariti, što će rezultirati dramatičnim posljedicama. Ova emisija prikazuje se ekskluzivno prvi puta na Viasat History kanalu.

Priručnik mladog liječnika

Dramska komedija iz doba Ruske revolucije, o karijeri mladog liječnička koji započinje svoj novi život u malom i nazadnom ruskom selu. Glavne uloge tumače Jon Hamm i Daniel Radcliffe.

Carstvo careva: Rusija Romanovih

Lucy Worsley ispričat će nam nevjerojatnu priču putujući  tragovima Romanova, moćne dinastije koja je vladala Rusijom dulje od tri stoljeća. Upoznaje nas s galerijom nevjerojatnih likova: Petrom Velikim, vizionarom koji je zemlju pretvorio u carstvo; Katarinom Velikom, njemačkom kneginjom koja je postala najmoćnija žena na svijetu; i s posljednjim carom Nikolom Drugim, odanim ocem i mužem koji je izazvao revoluciju. Ovo je priča o blistavoj obitelji čije veličanstvene palače kriju priče o izdaji, skandalima i ubojstvima.

U prvoj epizodi vidjet ćemo kako su krvave i traumatične bile posljednje godine vladavine Romanova? Dr. Lucy Worsley istražuje terorizam, ubojstva i revoluciju nakon koji je uslijedio kraj dinastije Romanov.

Tajne o kraljevskim ubojstvima: Zagonetke o Romanovima

Ova emisija prikazuje moderne istrage zloglasnih slučajeva ubojstava koji se tiču članova kraljevskih obitelji iz Rusije, Njemačke, Kenije i Velike Britanije.

Radnja prve epizode smještena je u zoru 17. srpnja 1918., kada ruskog cara Nikolu II. odvode u podrum kuće u Ekaterinburgu gdje ga strijeljaju boljševici.

Zaraćeni vladari i rođaci

Tri su rođaka vladala najvećim europskim silama kad je izbio Prvi svjetski rat - ruski car Nikola II., njemački car Vilim II. i britanski kralj Đuro V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala