Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Doktor Who se vratio i doveo sa sobom Generaciju
Nakon pet i pol desetljeća, svi i dalje uživaju u ovoj seriji

Doktor Who se vratio i doveo sa sobom Generaciju

Bilo ih je ukupno dvanaest, posljednji nije muškarac nego žena, putuju svemirom, vole avanture, mijenjaju forme, a brod kojim putuju zove se TARDIS. Pogađate? Riječ je o bezvremenskoj, kultnoj seriji Doktor Who koju je producirao BBC, a kod nas je ponovno ima Pickbox.

A ako ste ikada voljeli ili još volite ovu seriju, sigurno će vam se svidjeti i informacija da Doktor Who ima svoga mladoga nasljednika, spin off seriju koja se zove Generacija (Class) i u kojoj glume mlade i talentirane britanske SF nade.

Fantastična i neponovljiva vožnja kroz svemir

Bilo da ste u potrazi za akcijom, dramom, pomalo volite i misterij, romansu, ali i horor, briljantno napisane epizode ove SF serije sa svakim će vas novim doktorom povesti u nove avanture.

Prvog Doktora ikad publika je upoznala davne 1963. godine, a tog ekscentričnog, visoko inteligentnoga znanstvenika s dalekog planeta utjelovio je William Hartnell. Posljednjega Doktora, stručnjaka za eksploziv, bujnih obrva i kose, od 2013. do 2017. glumio je oskarovac Petar Capaldi. Preostalih deset Doktora utjelovili su glumci poput Matta Smitha, Davida Tennanta, Christophera Ecclestona, Johna Hurta, Petera Davidsona i drugih, a svaki je od njih pridonio ulozi na svoj način.

Serija je orijentirana na glavnoga lika koji je poznat jednostavno kao Doktor, a zapravo je posljednji vremenski lord s planeta Gallifrey. Doktor putuje kroz vrijeme i prostor u vremenskome stroju po imenu TARDIS, ima svoje suradnike, a bori se protiv različitih robotskih i stvarnih bića kako bi druge planete spasio od sudbine koja je zadesila njegov matični planet. Jedno je od glavnih svojstava Doktora da svoju vanjštinu može lako preobraziti u nešto drugo.

Serija koja se prije 54 godine pojavila u niskobudžetnome formatu kako bi educirala djecu tijekom subotnjih večeri, vrlo se brzo pretvorila u fenomen britanske televizije koji BBC njeguje sve do danas.

Tko su Doktorovi legitimni nasljednici?

Dosad su se prikazala tri spin offa Doktora Whoa čiju produkciju potpisuje BBC, a onih koji su snimani nevezano uz BBC bilo je na desetke. Seriju Generacija osmislio je i napisao poznati pisac Patrick Ness (A Monster Calls), a sama je serija namijenjena mlađoj publici i ne bježi od seksualnosti, homoseksualnosti i tipičnih pitanja koja muče tinejdžere. Jedan je od producenata i Steven Moffat, kojeg publika prepoznaje po radu na nekima od najvećih serija današnjice: Sherlocka, Parova, Jekylla, ali i Doktora Whoa.

Radnja je smještena u školu Coal Hill koja se pojavila u prvoj epizodi Doktora Whoa kao škola u koju je išla Susan. Škola se također pojavljuje u 8. i 9. sezoni serije gdje su Clara Oswald i Danny Pink radili kao učitelji.

Od likova imamo Charlieja koji je izvanzemaljac s drugoga planeta i zadnji pripadnik svoje vrste, potom su tu srčana April, genijalka Tanya i zavodnik Ram. Oni zajedno čine prvu crtu obrane od izvanzemaljaca koji kroz vremenske i prostorne rupe dolaze iz svemira. Baš kao i svi šesnaestogodišnjaci, junake ove serije muči status u društvu, seks, roditelji, škola, no od svojih vršnjaka malo su drukčiji što se bave i jednim drugim pitanjem – mogućim krajem egzistencije kakvu poznajemo.

Ovaj mjesec svakako sačuvajte nešto slobodnoga vremena jer će vam na raspolaganju biti čak devet sezona novoga Doktora Whoa i kompletna serija Generacija. Obje serije pratite na Pickboxu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala