Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Boks na RTL-u: Parker vs. Fury
Borba za titulu u teškoj kategoriji prema WBO između neporaženih, Novozelanđanina Josepha Parkera i Britanca Hughieja Furyja, održat će se u subotu navečer, 23. rujna

Boks na RTL-u: Parker vs. Fury

Foto: RTL

Borba za titulu u teškoj kategoriji prema WBO između neporaženih, Novozelanđanina Josepha Parkera i Britanca Hughieja Furyja, održat će se u Manchester Areni u subotu naveče, 23. rujna, a kroz uzbudljive trenutke tijekom prijenosa meča na RTL-u vode nas Filip Brkić te stalni RTL-ov stručnjak i boksačka legenda Željko Mavrović. Izazivač Fury, koji drži perfektan omjer pobjeda i poraza (20-0), susrest će se s jednako tako nepobijeđenim Parkerom (23-0), koji mora braniti svoj pojas prvaka u teškoj kategoriji prema WBO.

Nakon što je svladao odličnog Andyja Ruiza i tako Destroyeru zapisao prvi poraz karijere te prisvojio WBO pojas, Parker je očekivano trijumfirao u meču protiv Răzvana Cojanua, te sad očekuje prvu pravu obranu pojasa protiv Furyja. Hughie Fury, WBO interkontinentalni prvak, inače bratić poznatijeg Tysona Furyja, Parkera zvanog Kiwi dočekuje na domaćem terenu, te se nada da će mu publika u manchesterskoj dvorani biti veliki oslonac kako bi meč okrenuo u svoju korist.

Obojica visoki i snažni borci (Parker – 193 cm, 110 kg; Fury – 198 cm, 105 kg) garantiraju odličnu predstavu u ringu, u meču u kojem se Fury mora pokazati u najboljem svjetlu te eventualnom pobjedom zagarantirati još jedan velik meč, protiv Joshue ili Wildera.

S druge strane, Kiwi Parker je nakon intenzivnog treniranja u lasvegaškom kampu došao u London, u teretanu superzvijezde britanskog boksa, Davida Haya kako bi se aklimatizirao te još bolje pripremio za borbu na sve popularnijem boksačkom terenu – Velikoj Britaniji. Hay ima samo riječi hvale za svog boksačkog kolegu, za kojeg kaže da je smršavio i da bez prestanka trenira kako bi se doveo u idealnu formu. Također, Hay je Parkeru podijelio nekoliko savjeta, kako onih u ringu, tako i onih tehničke naravi, rekavši mu da bude strpljiv u ringu s Furyjem, koji ima dobar obrambeni stav te da pametno gradi svoju poziciju. 

S druge strane, Hay ističe da je ovo jedinstvena i velika prilika za Josepha Parkera da se predstavi u Velikoj Britaniji te da mediji počnu zagovarati borbe u kojima će objedinjavati titule. Iako prvak, Parker je u Britaniji slabije poznat, a i on, baš kao i Fury, mogao bi dobiti priliku za borbu protiv WBC tj. WBA i IBF/ IBO prvaka Deontaya Wildera ili Anthonyja Joshue.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala