Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Predstavljene Nove boje jeseni Hrvatske radiotelevizije
Večeras u 20 sati na HTV 1 možete pogledati predstavljanje jesenske sheme

Predstavljene Nove boje jeseni Hrvatske radiotelevizije

Foto: Damir Senčar, Krasnodar Peršun (za HRT)

Jesenska shema donosi više od 85 % domaćega sadržaja u udarnome terminu, premijere brojnih novih domaćih serija, izbor najkvalitetnijeg svjetskog programa te stabilnost sheme i nova lica u informativnim emisijama.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pred više od 400 visokih uzvanika, poslovnih partnera i brojnih poznatih osoba jučer je predstavila svoju jesensku programsku shemu. Svečani program pod naslovom Nove boje jeseni u televizijskome studiju Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Mirko Fodor uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije koji je bio zadužen i za zabavno-glazbeni program koji je za uzvanike, novinare i goste nastavljen nakon službenoga predstavljanja.

Temeljne odrednice za pripremu jesenske programske sheme, kako je uime programskoga vodstva najavio vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Bruno Kovačević, bile su omogućiti premijerne domaće sadržaje u udarnome terminu, najkvalitetniji izbor stranoga programa, angažirati nova, mlada lica u informativnome i zabavnome programu te osigurati stabilnost sheme, odnosno sadržaje koje će ubuduće biti moguće pratiti uvijek u isto vrijeme i na istome mjestu.

Hrvatska radiotelevizija ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svojim četirima programima, a s ponosom najavljujemo i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i dokumentarnih filmova te različitih informativnih sadržaja. Čak 85 % programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje, istaknuo je Bruno Kovačević tijekom obraćanja nazočnima.

U novoj sezoni bit će i mnogo više sadržaja za djecu, mlade te tinejdžere, a brojnim javnim sadržajima nastojat ćemo dodatno ojačati i tu našu ulogu. Pokrećemo, primjerice, emisiju Sigurno u prometu, kojoj će svrha biti prevencija nezgoda te izobrazba o odgovornome ponašanju u prometu. Mnogo je novosti i u informativnome programu, osobito na Četvrtome programu Hrvatske televizije, koji će emitirati vijesti svakih pola sata, a nove voditelje dobit će i informativna emisija Dnevnik. Čak 11 kulturnih emisija u novoj sezoni emitirat će se na Trećemu programu Hrvatske televizije, a pripremili smo i najkvalitetniji sportski program te najbolje iz znanstvenoga i religijskoga programa.

Ova je programska shema pripremljena s dosad najmanjim proračunom, no nastala je osluškivanjem želja naših gledatelja, višemjesečnim prikupljanjem njihovih povratnih informacija te pokretanjem svih unutrašnjih potencijala naše kuće u smjeru boljega programa i većega izbora za naše gledatelje, dodao je uime programskoga vodstva Hrvatske radiotelevizije vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Bruno Kovačević.

U okviru predstavljanja jesenske programske sheme posjetiteljima su predstavljeni svi aduti jesenske programske sheme putem reportaža, priloga i razgovora s HRT-ovim novinarima i urednicima. Uz glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića i članove Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije među gostima na večerašnjemu predstavljanju bili su brojni uzvanici iz svijeta politike, znanosti, filmske umjetnosti i ostalih područja društvenoga života.

Kako je jedna od novosti koju uvodi nova jesenska shema i dokumentarna serija o hrvatskim premijerima, predstavljanju HRT-ove jesenske programske sheme bili su nazočni bivši premijeri Zlatko Mateša, Jadranka Kosor i Franjo Gregurić. Među uzvanicima je bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademik Zvonko Kusić, glumac Mustafa Nadarević, HRT-ov doajen Goran Milić, novinar i voditelj Romano Bolković te brojna HRT-ova poznata lica.

Nova programska shema Hrvatske radiotelevizije počinje u ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala