Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ono Stephena Kinga obara rekorde prvi vikend prikazivanja
Film je u SAD-u zaradio 117 milijuna dolara, a u ostatku svijeta još 60-ak milijuna

"Ono" Stephena Kinga obara rekorde prvi vikend prikazivanja

Prema prvim brojkama gledanosti i zarade čini se da su The New Line i Warner Bros. donijeli fantastičan odluku kada su se odlučili za adaptaciju knjige Stephena Kinga Ono, ujedno i remake kultne televizijske serije iz 1990-ih.

Iako horor Ono ima oznaku R (Restricted) protekli je vikend zaradio fenomenalnih 117,2 milijuna dolara u SAD-u, na 4103 lokacije na koliko se počeo prikazivati. Zarada je premašila očekivanja, a samo su dva filma u SAD-u ove godine koja su u prvom vikendu prikazivanja zaradila više od ovog horora: Čuvari galaksije 2 (oko 140 milijuna) i Ljepotica i zvijer (oko 170 milijuna dolara).

U ostatku svijeta je zaradio još oko 62 milijuna dolara (dakle ukupno skoro 180 milijuna dolara) što znači zbilja odličan start za horor oznake R na budžetu od 35 milijuna dolara.

„Očito je nešto posebno u ovoj priči, u načinu na koji je film snimljen, i u marketingu. Zvijezde su nam se posložile“, izjavio je šef distribucije u Warner Bros.-u Jeff Goldstein. Ono ima 87% na portalu Rotten Tomatoes i B+ na CinemaScore-u, a Variety piše da je bilo 51% gledateljica i 49% gledatelja te da je dvije trećine gledatelja bilo starije od 25 godina.

Ono od četvrtka igra i u hrvatskim kinima, a kako smo pisali u petak već ga je prvi dan prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 4296 gledatelja. Blitz Cinestar danas je objavio kako je veliki povratak najpoznatijeg klauna ovog vikenda poharao i domaće kino blagajne: film je pogledalo rekordnih 25 772 gledatelja te je time zasjao na prvo mjesto najboljih otvaranja horor filmova svih vremana i u Hrvatskoj! U pripremi je i nastavak.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala