Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Princeza Diana - dokumentarni filmovi od danas na malim ekranima
Saznajte koji vas filmovi čekaju povodom 20. godišnjice tragične smrti omiljene princeze

Princeza Diana - dokumentarni filmovi od danas na malim ekranima

Foto: RTL

31. kolovoza ove godine bit će 20 godina od tragične smrti omiljene britanske princeze Diane. Tim povodom na nekoliko različitih kanala možete pogledati najnovije dokumentarne filmove (svi su iz 2017. godine) koji nam donose dosad nepoznate činjenice iz njezinog života.

29. kolovoza, utorak

Diana: Njezinim riječima, Doma TV u 19:55h (repriza 2. rujna u 17:10h na Novoj TV)
Diana, princeza od Walesa, dala je 1991. godine u londonskoj palači Kensington niz tajnih intervjua koje je njezin bliski prijatelj snimio za novinara Andrewa Mortona. Morton je pisao knjigu o Dianinu životu kako bi otkrio „stvaran“ život najfotografiranije žene svijeta. Javnost tada nije znala kako je Dianin brak s princem od Walesa bio u krizi. National Geographic Documentary Films otkriva Dianine misli i osjećaje tog specifičnog razdoblja njezina života, predstavljajući jednu stranu te složene priče - njezinu stranu. Sve je prepričano Dianinim glasom, bez klasičnog intervju.

30. kolovoza, srijeda

Princeza Diana: Život, smrt, istina, RTL u 20h
Suvoditeljica “CBS This Morning”, Gayle King vodi nas na Althorp imanje, na kojem je Diana živjela prije udaje za princa Charlesa. U ovom posebnom dokumentarcu doznat ćemo kakav je utjecaj Diana imala na Veliku Britaniju, monarhiju, ali i čitav svijet. Kroz razgovore s njezinim bliskim prijateljima i suradnicima, koji su otkrili o čemu su pričali s Dianom u tjednima prije njezine smrti, doznat ćemo pravu istinu o Diani. Štoviše, njezina najbolja prijeteljica Lana Marks otkrit će iznenađujuću činjenicu – tko je bio Dianina jedina prava ljubav.

31. kolovoza, četvrtak

Diana: Dan kada je svijet plakao, RTL u 20h
Prije 20 godina, 6. rujna 1997. sahranjena je Diana, princeza od Walesa. Pogreb je bio povijesni trenutak kada je čitav svijet stao i odao počast ženi koja je ostavila dubok i neizbrisiv trag na stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva, koja je svojim radom i pojavom ganula, ne samo Britaniju, već i čitav svijet, žena koju je Time magazine proglasio jednom od najvažnijih osoba 20. stoljeća. Tog dana nepregledna masa ljudi ispunila je ulice Londona kako svjedočila procesiji i oprostila se od Diane.

Diana: tragedija ili izdaja, TLC u 20 sati
TLC se trosatnim specijalom prisjeća Diane, princeze koja je zadužila svijet. Specijal uključuje ekskluzivni intervju sa slavnim biografom princeze Diane - Andrewom Mortonom,  dijelove iz privatnih rukopisa princeze, te istražuje teorije zavjere povezane s princezinom pogibijom. Gledatelji će imati prilike poslušati ekskluzivan razgovor s glasovitim biografom princeze Diane, Andrewom Mortonom. Ostali intervjui uključuju dvoje njezinih najbližih prijatelja, Mary Robertson i Jamesa Colthursta, tjelohranitelja Kena Wharfea, kraljevsku biografkinju Ingrid Seward, kraljevsku povjesničarku Kate Williams i novinarke Tamron Hall i Deborah Norville. Osim toga, autor, glumac i teoretičar zavjere Richard Belzer daje uvid u različite mogućnosti o tome što se točno dogodilo u  tragičnoj noći kad je poginula princeza Diana.

Diana, naša majka: Život i nasljeđe, RTL u 21:05h
Oxford Film and Televison te ITV i Smithsonian Channel u zajedničkoj produkciji snimili su film nastao uz doprinos vojvode od Cambridga i princa Harryja, koji obojica po prvi put na ovakav način govore o svojoj majci. Film uključuje nikad viđene fotografije iz obiteljskog albuma, uz koje se sinovi tako rado sjećaju voljene majke. Prelistavajući obiteljski album, koji je složila sama Diana, William i Harry prisjećaju se zajedničkih trenutaka, sretnog djetinjstva s majkom koja ih je obasipala ljubavlju, radosnih sjećanja koja nikada neće biti izbrisana. Izvrstan dokumentarac ujedno i slavi Dianina postignuća, rad i kampanje, koje su njezini sinovi odlučni i dalje nastaviti.

1. rujna, petak

Diana - sedam dana koji su potresli svijet, HTV 1 u 20:35h
Drugi dio dvodijelnog dokumentarni film otkriva napete pripreme i pregovore dok su se monarhija i njihovi savjetnici borili da zaštite princa Williama i Harryja, umire javnost te isplaniraju medijski popraćen pogreb u Westminsterskoj opatiji. Za film govore: Dianino osoblje, najviši savjetnici Downing Streeta, novinari, stručnjaci i pripadnici javnosti.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala