Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kultna američka serija MASH od ponedjeljka na RTL Kockici!
Tim američkih doktora i pomoćnog osoblja smještenih usred ratnog područja na različite načine izvlače najbolje iz nastale situacije

Kultna američka serija "MASH" od ponedjeljka na RTL Kockici!

Nagrađivana američka serija o medicinskom timu iz 4077. pokretne vojne kirurške bolnice Mobile Army Surgical Hospital – M*A*S*H dolazi na RTL. Legendarni kirurg Hawkeye, sestra Margaret, svećenik Mulcahy i mrtvozornik Max u svakoj epizodi pronalaze svijetlu točku dana i zabavljaju vas svojim zgodama, ali i nezgodama, unatoč tome što su zapeli u središtu bojišta Korejskog rata kojemu se ne nazire kraj.

Početak je pedesetih godina u Uijeongbu, u Južnoj Koreji situacija se pogoršava i vodi se rat između Južne i Sjeverne Koreje, poznatiji kao Korejski rat. Tim američkih doktora i pomoćnog osoblja, koji je pomagao ozlijeđenima na terenu, zapinje usred bojišta te rat postaje i njihova svakodnevica. Doktori, medicinske sestre, administrativni radnici i vojnici pronalaze različite načine kako bi što laške podnijeli život u ratu koji ne prestaje.

Iako je radnja ove kultne televizijske serije smještena u ratno vrijeme, u seriji ipak nije sve tako crno. Elementi drame isprepliću se s komedijom, a glavni likovi, kirurg Hawkeye (Alan Alda), svećenik Mulcahy (George Morgan, kasnije William Christopher), glavna sestra Margaret Houlihan (Loretta Swift) i mrtvozornik Max Klinger (Jamie Farr), pokušat će na različite načine izvući najbolje od nastale situacije.

Serija M*A*S*H djelo je producenta Larrya Gelbarta, premijerno je prikazana 1972. godine na CBS-u, a u SAD-u se prikazivala sve do 1983. godine. Kroz ukupno 256 epizoda, podijeljenih u 11 sezona prikazuje se Korejski rat, a zanimljiva je činjenica da se većina epizoda temelji na istinitim događajima i stvarnim pričama ratnih kirurga koje je intervjuirao produkcijski tim serije. Serija je, između ostalog, nadahnuta romanom “M*A*S*H: A Novel About Three Army Doctors” Richarda Hookera, ali i istoimenim filmom MASH iz 1970. godine. M*A*S*H je za mnoge bila alegorija za Vijetnamski rat, koji se vodio u vrijeme snimanja ove ratne serije, ali producenti nikada nisu potvrdili tu povezanost.

Ova popularna televizijska serija nagrađivana je mnogo puta, a najistaknutija je činjenica da je bila nominirana za više od 100 Emmy nagrada, od čega je osvojila njih ukupno 14. Osim nagrada, serija se može pohvaliti i  visokim pozicijama na respektabilnim američkim televizijskim ljestvicama. M*A*S*H je ubrzo stekao planetarnu popularnost te se već godinama prikazuje na televizijskim kanalima diljem svijeta, a od 24. srpnja možete ga pratiti na RTL Kockici, od ponedjeljka do petka u 20:55 sati!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 1
    nelson nelson @ 23.7.2017. 18:12

    legendarna serija gledat ću je klinger, radar, bj, oko sokolovo, traper, winchester, sam burns  nasmiju me uvijek,, serija se 11 sezona prikazivala puno korejski rat je trajao tri godine

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala