Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jane Fonda i Robert Redford će dobiti Zlatnog lava za životno djelo
Priznanje će im biti dodijeljeno 1. rujna na 74. Filmskom festivalu u Veneciji

Jane Fonda i Robert Redford će dobiti Zlatnog lava za životno djelo

Foto: Netflix

Jane Fonda i Robert Redford će na 74. Filmskom festivalu u Veneciji (Mostra) 1. rujna dobiti veliko priznanje za svoj životni rad.

Glumci će dobiti Zlatnog lava, a na Festivalu će svoju (svjetsku) premijeru prigodno imati originalni Netflixov film Our Souls at Night u kojem imaju glavne uloge. Film će biti prikazan izvan konkurencije.

Umjetnički ravnatelj Festivala Alberto Barbera Fondu je opisao kao iznimno uspješnu i talentiranu glumicu, a Redforda je nahvalio za Sundance filmski festival. Oboje će svoje nagrade dobiti na svečanosti prije spomenute premijere filma.

Our Souls at Night je četvrti film u kojem glume Fonda i Redford. 1966. su glumili u filmu Potjera bez milosti uz Marlona Branda, godinu kasnije su imali glavne uloge u filmu Bosonoga u parku, a 1979. su ponovno imali glavne uloge u filmu Električni konjanik. Romantična drama Our Souls at Night se temelji na istoimenom romanu Kenta Harufa (kod nas je preveden Naše duše u noći), a scenarij su za veliki ekran adaptirali Scott Neustadter i Michael H. Weber (Krive su zvijezde). Režiju potpisuje Ritesh Batra.

Film govori o udovici Addie (Fonda) koja odlazi u neočekivan posjet svom susjedu, također udovcu, Louisu (Redford). Prema romanu ona mu predlaže da spavaju zajedno, ali bez seksa, već samo da su tu jedno za drugo, da mogu razgovarati i pružiti si utjehu.

74. Filmski festival u Veneciji će se održati od 30. kolovoza do 9. rujna, a još nije poznato kad će Our Souls at Night biti dostupan na Netflixu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala