Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Annette Bening na čelu žirija Filmskog festivala u Veneciji
74. Festival će se održati od 30. kolovoza do 9. rujna

Annette Bening na čelu žirija Filmskog festivala u Veneciji

Foto: PR Photos

„Bilo je vrijeme da prekinemo dugačku listu muških predsjednika i da pozovemo talentiranu ženu na čelo žirija za međunarodni program“, objasnio je odluku umjetnički direktor festivala Alberto Barbera i dodao da je presretan što je ona prihvatila ovu ulogu.

Francuska glumica Catherine Deneuve je 2006. godine bila posljednja žena koja je predsjedala ovim žirijem, a Bening će biti tek šesta žena u toj ulozi. Osim Deneuve, navedenim žirijem su predsjedale kineska glumica Gong Li (2002.), australska redateljica Jane Campion (1997.), francuska glumica i redateljica Sabine Azéma (1987.) i talijanska scenaristica Suso Cecchi D’Amico (1980.). Prošle godine je žirijem predsjedao Sam Mendes.

„Velika je čast što mi je ponuđena predsjedajuća uloga na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji i radujem se što ću pogledati kvalitetne filmove te raditi s kolegama u žiriju kako bismo proslavili najbolji ovogodišnji film“, stoji u izjavi Annette Bening.

Bening smo nedavno mogli gledati u humornoj drami 20th Century Women u kojoj je imala glavnu ulogu te u romantičnoj drami Rules Don't Apply u kojoj se našla u sporednoj ulozi (film je režirao i napisao scenarij njezin suprug i poznati filmaš Warren Beatty). Uskoro ćemo je moći gledati u drami The Seagull, a sljedeće godine u novoj sezoni Američke kriminalističke priče koja će se baviti uraganom Katrina, a Bening se nalazi u ulozi političarke i guvernerke Louisiane Kathleen Blanco.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala