Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Druga sezona igranog serijala Genij na National Geographicu!
U prvoj sezoni serija "Genij" obrađivala je život jedinstvenog Alberta Einsteina, a u drugoj nas sezoni očekuje genijalni Pablo Picasso

Druga sezona igranog serijala "Genij" na National Geographicu!

Foto: National Geographic

National Geographic objavljuje da će druga sezona njegove hvaljene skriptirane antologijske serije Genij pratiti život i rad španjolskog slikara Pabla Picassa, jednog od najutjecajnijih i najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća. Nova sezona producentske kuće Fox 21 Television Studios opet će imati iste izvršne producente: Briana Grazera i Rona Howarda iz Imagine Entertainmenta, Madison Wells Medije, OddLot Entertainmenta i EUE/Sokolowa, a premijerno će biti prikazana 2018. godine. Prvu sezonu serije Genij, pratilo je više od 45 milijuna gledatelja diljem svijeta i najgledanija je nova serija koju je National Geographic ikad lansirao.

Umjetnička karijera Pabla Diega Josea Francisca de Paule Juana Nepomucena Marije de los Remedios Cipriana de la Santisima Trinidad Ruiz y Picassa trajala je više od 80 godina - do njegove 91. godine života, većim dijelom u njegovu drugom domu u Francuskoj. Kao i subjekt prve sezone serije Genij, Albert Einstein, i Picasso je svijet zamišljao i interpretirao na posve nove i neuobičajene načine neprestano pritom mijenjajući naše percepcije umjetnosti i kreativnosti.

Ovaj plodni umjetnik stvorio je više od 50.000 umjetničkih djela među kojima su i Stari gitarist iz njegova plavog razdoblja koji je danas izložen u čikaškom Umjetničkom institutu; zatim Guernica, nadahnuta nacističkim bombardiranjem istoimenog malog španjolskoga grada koja je trenutačno izložena u Muzeju kraljice Sofije u Madridu u Španjolskoj te slika Gospođice iz Avignona, nadahnuta njegovom ljubavnicom i muzom, Fernande Olivier. Slika je danas izložena u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Njegova strastvena priroda i neumorni kreativni nagon neraskidivo su bili povezani s njegovim privatnim životom koji je bio prožet burnim brakovima, brojnim ljubavnim aferama i neprestano promjenjivim političkim i privatnim savezima. Veći dio svojega života proživio je u živopisnu Parizu u prvoj polovici 20. stoljeća te se susretao s mnogim književnicima i umjetnicima, uključujući Ernesta Hemingwaya, Coco Chanel, Henrija Matissea, Marca Chagalla, Gertrude Stein, Georgesa Braquea i Jeana Cocteaua. Picasso se neprestano mijenjao i iznova težio inovativnosti i pomicanju granica umjetničkog izražavanja.

Neobična priča o životu umjetničkog vizionara Pabla Picassa savršena je tema druge sezone serije Genij, izjavio je izvršni producent Ron Howard. Picasso je bio začetnik koji je za sobom ostavio dubok umjetnički i kulturni utjecaj na svijet i radujemo se nastavku naše uspješne suradnje s produkcijskim kućama National Geographic i Fox 21 Television Studios kako bismo ispričali dosad neispričanu priču o tom iznimnom umjetniku.

Los Angeles Times prvu sezonu serije Genij proglasio je užitkom za gledanje; The New York Times izjavio je da je neodoljiva, a San Francisco Chronicle nadodao je da ima izvanrednu glumu. U glavnim ulogama našao se Geoffrey Rush u ulozi profesora Alberta Einsteina, Johnny Flynn u ulozi mladoga Einsteina, a Emily Watson pripala je uloga Albertove druge supruge i sestrične, Else Einstein. Serija se bavila pitanjem kako je Albert postao Einstein, uključujući i njegovo uzdizanje iz skromnih korijena do domišljata, buntovna mislioca i njegovih poteškoća dok je pokušavao dobiti priznanje društva pa sve do statusa svjetske slave i čovjeka koji je razriješio misterije svemira svojom teorijom relativnosti.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala