Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Loš start u kinima za nove Transformere
"Transformeri: Posljednji vitez" je u SAD-u ostvario najlošiji rezultat u franšizi, ali u ostatku svijeta ima solidnu zaradu

Loš start u kinima za nove Transformere

Krajem prošlog tjedna u kina je stigao najnoviji film u Transformers franšizi, no sudeći prema prvim brojkama ovom nastavku se ne smiješi prevelik uspjeh i zarada u kinima.

Peti film nosi naslov Transformeri: Posljednji vitez i tijekom vikenda je u SAD-u zaradio do 69 milijuna dolara što je najlošiji rezultat dosad na tamošnjem tržištu. Najbolju zaradu prvi vikend prikazivanja je imao drugi film Osveta poraženih iz 2009. (109 milijuna), nakon kojeg slijede Doba izumiranja iz 2014. (100 milijuna), Tamna strana mjeseca iz 2011. (98 milijuna) te prvi film Transformers iz 2007. godine (70 milijuna dolara). Ukupna produkcija najnovijeg nastavka iznosi oko 217 milijuna dolara.

Ipak, u ostatku svijeta film prolazi dosta dobro. Najveća zarada se očekuje u Kini u kojoj ova franšiza svaki put ostvari odličan uspjeh pa je tako samo za prvi dan prikazivanja tamo zaradio 41 milijun dolara. Do kraja nedjelje ukupna zarada u ostatku svijeta iznosi 196 milijuna dolara od čega fantastičnih 123 milijuna samo u spomenutoj Kini, piše Variety.

Najnoviji nastavak ponovno je režirao Michael Bay, a u glavnim ulogama su Mark Wahlberg, Gemma Chan, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Stanley Tucci, John Goodman i Josh Duhamel. Iako se film reklamira kao posljednje poglavlje studio Paramount planira barem još dva filma te spin off s Hailee Steinfeld u glavnoj ulozi jer je franšiza sama po sebi profitabilna (prva četiri filma su u SAD-u zaradila 1,3 milijarde dolara, a u ostatku svijeta još 3,5 milijarde).

Posljednji vitez dolazi u vrijeme kad bi studiju dobro došla odlična zarada jer su posljednja dva filma ostvarila loš rezultat naspram očekivanjima i budžetu (Baywatch, Duh u oklopu).

Film Posljednji vitez od četvrtka, 22. lipnja, možete pogledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala