Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Nova TV zbog vrijeđanja Židova nogirala Vedranu Rudan
Komentarima u novoj emisiji spisateljica je izazvala lavinu negativnih reakcija

Video: Nova TV zbog vrijeđanja Židova nogirala Vedranu Rudan

U svojoj prvoj kolumni u sklopu "IN Magazina" Nove TV, Vedrana Rudan svojim je komentarima o Židovima izazvala pravu frku, pa su samo dan nakon njezine televizijske premijere burno reagirali Savjet za nacionalne manjine i Zagrebačka Židovska općina. O spornim komentarima Vedrane Rudan izvijestili su i Svjetski židovski kongres te očekuju njegovu hitnu reakciju.

Nova TV javnost je obavijestila kako je zbog velike greške već u prvoj kolumni otkazala suradnju s Vedranom Rudan: "Nova TV javno se na Dan sjećanja na žrtve holokausta ispričava židovskoj zajednici i svima koji su se mogli naći uvrijeđeni zbog jučerašnjeg komentara gošće komentatorice "IN Magazina" Vedrane Rudan, piše u priopćenju Nove TV. Vedrana Rudan je u svojim izjavama o židovskom narodu govorila rječnikom koji nikako nije u skladu s etičkim i novinarskim normama. Ističemo da je Vedrana Rudan iznijela isključivo svoj osobni stav i nikako i ni u kojem slučaju stav Nove TV. Ponavljamo da su ovakve uvrede sasvim neprihvatljive za Novu TV, koja ujedno izražava svoje duboko žaljenje što se to dogodilo u sklopu našeg programa. Iz tog razloga Nova TV više neće prikazivati rubriku Vedrane Rudan u IN magazinu".

"Vedrana Rudan u toj je emisiji izašla s komentarom na rubu govora mržnje, strašnijim od antisemitizma. Ni jedna manjina ne smije biti talac svoje matične države, a u Hrvatskoj je to ne samo jedna manjina", rekao je medijima Aleksandra Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, a priopćenjem je oštro reagirao i Ognjen Kraus, predsjednik Židovske Općine Zagreb: "Ocjenjujemo ga antisemitskim pamfletom i najgorim govorom mržnje objavljenim dosad na televiziji u Hrvatskoj".

Vedrana Rudan u svom nastupu ne vidi ništa sporno: "Uopće me ne zanima što je on rekao. Ja mislim da je moj prilog na Novoj TV bio govor ljubavi prema Židovima i prema Palestincima i to bi bilo sve".

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #23
    0 0
    aya aya @ 6.12.2009. 12:46
    Definitivno ovo potonje, na žalost!
  • #22
    0 0
    bozoli bozoli @ 6.12.2009. 2:43

    Sva sreća na Beninim sliko-komentarima, pa sam se uspjela malo i nasmijati.

     Nego, ajmo sad malo o samom problemu NoveTV i neprestanoj potrebi da nam se servira škandal. U principu ovako nas (gledatelje) ova televizija vidi.

     Ili smo glupi - gledamo Gotovčeve

    Ili smo voajeri - gledamo Big Brother (da, znam da je na RTL-u!)

    Ili smo plitki - gledamo Red Carpet općenito

    Ili smo prosti - ne razumijemo ništa osim kad nam Rudanica prevede vijesti (na najprostiji mogući način)

    Ili smo sami na svijetu - na "dnevniku" čovjek ne bi rekao da postoji bilo koja druga država osim Hrvatske.

    Moj problem je da ja više ne znam zanima li medije što mi želimo vidjeti, pa oni prilagođavaju svoj program nama, ili oni zloupotrebljavaju svoju moć i diktiraju nam što da gledamo sa ciljem da postanemo još gluplji, plići, prostiji, izoliraniji... Mislim da je ovo potonje, i mislim da im uspijeva.

  • #21
    0 0
    Beno beno @ 6.12.2009. 0:24

  • #20
    0 0
    aya aya @ 5.12.2009. 22:55

    Dokad će više Židovi biti svete krave?

    Na stranu Vedranu Rudan, da ne prostači, ne bi se razlikovala od drugih "autora", žena je pronašla svoj modus vivendi, tko voli - nek' izvoli. Očito nije problem u njezinom načinu izražavanja, da to Nov@ nije htjela, ne bi ju niti angažirala. Da nije htjela frku, ne bi pustila prilog...

    Znači - ipak je riječ o sadržaju, a ne o formi, pa je svejedno hoće li netko reći ono što misli o Židovima u rukavicama ili uz pičkaranje.

  • #19
    0 0
    Beno beno @ 5.12.2009. 17:36
Pogledaj sve komentare (23)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala