Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova sezona serijala Velika postignuća na National Geographicu!
Otkrijte nove teme koje će nam dati jasniju sliku o donedavno nezamislivim otkrićima u području znanosti

Nova sezona serijala "Velika postignuća" na National Geographicu!

Foto: National Geographic

Šest redatelja vizionara: Ron Howard, Paul Giamatti, Peter Berg, Angela Bassett, Akiva Goldsman i Brett Ratner, kreatori su ovog inovativnog serijala Velika postignuća od šest epizoda o znanstvenim istraživanjima koja nam otkrivaju svijet budućnosti. Napredak u proučavanju tajni ljudskog mozga, pronalazak mogućeg lijeka za rak ili predviđanje budućnosti uz pomoć umjetne inteligencije, samo su neke od tema koje će nam dati jasniju sliku o donedavno nezamislivim otkrićima u području znanosti. S ciljem da nadahne i zabavi gledatelje, serijal Velika postignuća zadire u sva društvena, etička i ekonomska pitanja koja postavljaju inovacije koje bi mogle promijeniti svijet.

U novoj sezoni koja započinje s emitiranjem 18. lipnja u 20:55 h na National Geographicu, svjedočit ćemo između ostalog spoju znanosti i umjetnosti kojeg će nam približiti poznata američka filmska redateljica Ana Lily Amirpour. Njezine vizije najnovijih inovacija koje mijenjaju svijet pogledat ćemo u epizodi o jednoj od najsmrtonosnijih bolesti današnjice – raku.

"Jako me razveselila vijest o suradnji s National Geographicom jer sam veliki ljubitelj njihovih znanstvenih serijala još odmalena. Kada sam razgovarala sa producentima 'Velikih postignuća' i našoj mogućoj suradnji, potpuno me obuzela epizoda o raku i liječenju raka. Ono što me privuklo bio je taj drugačiji, optimističniji aspekt te priče. Uz pomoć imunoterapije, doktori na nove i radikalne načine spašavaju živote mnogih pacijenata i željela sam to prikazati na najbolji mogući način", izjavila je Ana te dodala:

"U trenutku kada smo dogovarali detalje oko serijala, jedan član moje obitelj je obolio od raka te je cijeli moj angažman postao ne samo poslovan, već i prilično osoban. Bilo je to dosta intenzivno i emocionalno razdoblje. Pričanje o toj bolesti, te učenje i razumijevanje same bolesti u serijalu, uvelike mi je pomoglo nositi se sa tim teretom. Zato se nadam da će i mnogim drugim ljudima koji se u ovom trenutku bore sa tom bolešću, a i njihovim bližnjima, barem djelomično pomoći."

Nova sezona serijala Velika postignuća donosi i mnoge druge zanimljive teme među kojima je i priča o borbi protiv zloglasnih hakera. "Dobri hakeri" Jayson Street, Darren Kitchen i Khalil Sehnaoui otkrivaju gdje nabavljaju opremu uz pomoć koje hvataju najopasnije kriminalce, kako kombiniraju programiranje sa raznim aspektima inženjerstva. Saznat ćemo i u kojim se sve područjima koristi danas umjetna inteligencija, te kakve nas posljedice očekuju ukoliko se koristi u krive svrhe.

Ne propustite premijeru u nedjelju 18. lipnja u 20:55h na National Geographicu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala