Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Retrospektiva u povodu 60 godina filmskog rada Antuna Vrdoljaka i Vremeplovom do 1937.
64. Pulski filmski festival ove će godine predstaviti dva kinotečna programa

Retrospektiva u povodu 60 godina filmskog rada Antuna Vrdoljaka i Vremeplovom do 1937.

64. Pulski filmski festival ove će godine predstaviti dva kinotečna programa: retrospektivu Antuna Vrdoljaka i Vremeplov sa stranim filmovima snimljenim u Hrvatskoj 1937. godine. Retrospektivom obilježavamo 60 godina filmskog rada redateljskog velikana koji je na filmu debitirao kao glumac u Nije bilo uzalud Nikole Tanhofera iz 1957. godine.

Bit će prikazane četiri ekranizacije hrvatskih književnih djela u Vrdoljakovoj režiji: Mećava (1977) prema drami Pere Budaka, Kiklop (1982) prema romanu Ranka Marinkovića, Glembajevi (1988) prema drami Miroslava Krleže i Karneval, Anđeo i Prah (1990) prema novelama iz zbirke "Ruke" Ranka Marinkovića. Retrospektivu organiziramo u suradnji s Jadran filmom i Hrvatskim državnim arhivom.

U programu Vremeplov, koji je posvećen stranim filmovima i koprodukcijama snimljenim u Hrvatskoj, bit će 80 godina nakon nastanka prikazan njemački film Princeza koralja (1937) redatelja Victora Jansona s Itom Rinom i Ivanom Petrovićem u glavnim ulogama te glazbom Ive Tijardovića, snimljen u Splitu, Hvaru i ponajviše na otoku Zlarinu. Prethodit će mu projekcija njemačkog kratkog filma Pjesma Jadrana redatelja Hansa Becka-Gadena s Desom Marović i Mirom Mihovilovićem u glavnim ulogama.

Opširnije o ta dva programa možete pročitati u tekstovima naših suradnika Brune Kragića i Leona Rizmaula na www.pulafilmfestival.hr.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala