Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rowan Atkinson u ulozi glavnog istražitelja Julesa Maigreta
Kanal FOX Crime 15. i 16. travnja prikazuje uzbudljivu detektivsku seriju "Maigret" sa Rowanom Atkinsonom u naslovnoj ulozi

Rowan Atkinson u ulozi glavnog istražitelja Julesa Maigreta

Foto: FOX

Svjetski poznati britanski glumac Rowan Atkinson koji svojim ulogama zabavlja gledatelje diljem svijeta, ovoga puta igra ulogu znatiželjnog i pravednog francuskog detektiva Julesa Maigreta. Poznati istražitelj Maigret, glavni je lik u detektivskim romanima pisca Georgesa Simenona koji su ga učinili planetarno popularnim piscem detektivskih romana. Napisao je ukupno 75 romana i 28 kratkih priča posvećenih upravo detektivu Maigretu. U dvije napete kriminalističke priče smještene u Pariz 1950-ih, vidjet ćemo zagonetne slučajeve ubojstva koje će detektiva Maigreta staviti pred brojne izazove. Premijere dvaju televizijskih filmova pod nazivom Maigret bit će prikazane 15. i 16. travnja u 22h na kanalu FOX Crime.

Glumac Rowan Atkinson koji je i sam veliki fan pisca Georgesa izjavio je: "Georgesove romane čitam godinama, a ove dvije priče su mi posebno drage. Jako sam sretan što imam priliku glumiti strpljivog, ali i intrigantnog detektiva iz Pariza, u zanimljivom periodu povijesti koji se odvija nakon II. svjetskog rata."

Prvi televizijski film donosi priču o serijskom ubojici koji napada žene u zapuštenoj četvrti Montmartre. Jedino što je zajedničko tim ženama jest njihova boja kose. Maigretovi nadređeni vrše veliki pritisak na njega zbog misterioznog ubojice koji sve više sije strah na ulicama Pariza. Tragova nema, a među stanovnicima polako počinje vladati histerija. Sve oči uprte su u glavnog istražitelja Maigreta koji ima velikih poteškoća u rješavanju slučaja. Kako je vremena sve manje, Maigret odluči postaviti zamku ubojici: u Montmartre dovodi policajke koje će glumiti moguće žrtve i biti mamac ubojici. No šesto ubojstvo zaredom dovest će u pitanje Maigretovu teoriju o ubojici te ga njegovi nadređeni miču sa slučaja...

Drugi televizijski film bazira se na romanu Maigretov mrtvac. Jednog jutra, pariška policijska postaja zaprima poziv potpuno uzrujanog i užasnutog čovjeka koji jedino želi razgovarati sa detektivom Maigretom. Kada Maigret napokon odgovori na njegov poziv, saznaje kako nepoznatog čovjeka prati opasna banda ubojica. Prije nego što svi detalji izađu na vidjelo, čovjek prekida telefonski poziv i više se ne javlja... Te noći, njegovo je tijelo pronađeno izbodeno do smrti. Maigret osjeća ogromnu grižnju savjesti što ga nije uspio spasiti, te kreće u istragu koja će mu otkriti zanimljive detalje.

S Rowanom Atkinsonom u glavnoj ulozi te izvrsnom glumačkom postavom, serija Maigret je napeta i uzbudljiva detektivska priča koju nikako ne smijete propustiti!

U glavnim ulogama: Rowan Atkinson kao glavni istražitelj Jules Maigret, Lucy Cohu kao gospođa Maigret, Shaun Dingwall kao inspektor Janvier, Leo Staar kao inspektor LaPointe, Aidan McArdle kao sudac Comelia i Mark Heap kao doktor Moers.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala