Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uskršnja premijera Priče o Bogu s Morganom Freemanom
Druga sezona serije sastoji se od tri jednosatne epizode, a premijerno se prikazuje na National Geographicu na Uskrs

Uskršnja premijera "Priče o Bogu s Morganom Freemanom"

Proroci, duhovno prosvjetljenje i zagrobni život – te misterije su stare koliko i vrijeme. National Geographic i Revelations Entertainment traže odgovore na neka od najvećih pitanja čovječanstva u drugoj sezoni hit serije nominirane za nagradu Emmmy Priča o Bogu s Morganom Freemanom koja se premijerno prikazuje u nedjelju, 16. travnja, u 21:55h. Freeman će ponovo odvesti gledatelje na put oko svijeta u potrazi za međuvjerskom povezanošću i razumijevanjem kroz oči najvećih svjetskih religija, znanosti, antropologije i arheologije. Serija koju je Wall Street Journal opisao kao fascinantnu, a MediaPost kao prosvjetljujuću, globalno će se prikazivati na National Geographic kanalima u 171 zemlji i na 45 jezika.

"Jedna od stvari koje su mi se najviše svidjele u seriji jest otkrivanje sveprisutnih niti koje dijele sva ljudska bića kao pripadnici različitih kultura, vjera i ideologija kad je riječ o želji za razumijevanjem velikih misterija života.", rekao je Freeman. "Nadam se da će ova serija nastaviti zabavljati i informirati, ali i da će također započeti dijalog koji će nam pomoći da razumijemo naše susjede, kako u Sjedinjenim Državama, tako i širom svijeta.“

Sve tri epizode nove sezone bit će prikazane jedna za drugom, a svaka će istraživati različitu glavnu temu: Odabrani, Raj i pakao i Dokaz o postojanju Boga. Freeman u svakoj epizodi susreće pojedince, vjerske vođe, znanstvenike i arheologe koji mu pomažu da razumije ove važne teme, a među njima su:

•    Devetogodišnji dječak za koga tibetanski monasi vjeruju da je inkarnacija lame, budističkog duhovnog učitelja
•    Poglavica Arvol Konj Koji Gleda, čuvar svete lule mira plemena Nakote, Lakote i Dakote
•    Kenneth Bae, kršćanski misionar koji je dvije godine bio zarobljenik u Sjevernoj Koreji
•    Žena čije je srce prestalo raditi na više od osam minuta i koja opisuje osjećaj da je tijekom tog vremena bila u raju
•    Teoretski fizičar Ard Louis koji vjeruje da možete naći Boga pomoću znanja o znanosti. Što su dublja njegova istraživanja, to je više dokaza o božanskom.
•    Posjet crkvi u kojoj sljedbenici vrše službu tako što govore nepoznatim jezicima
•    Arheološka ekskurzija na kojoj ćemo vidjeti nedavno otkrivene prikaze raja i pakla koje su ostavili drevni preci plemena Cheeroke

U seriji ćemo također posjetiti neka od najvažnijih svetih mjesta na svijetu među kojima su Angkor Wat u Kambodži koji je sagrađen u 12. stoljeću kao model hinduističkog raja; Đavolju kulu u Wyomingu za koju Lakote vjeruju da je jedno od najmoćnijih mjesta; podvodne pećine ili "senote" za koje su meksičke Maje vjerovale da su ulaz u raj i pakao; bit ćemo među rijetkima koji će ući u Zlatni hram u Amritsaru u Indiji, najveću svetinju Sikha; i proslavu Meskel u Etiopiji koja obilježava otkriće prvog križa Helene, majke rimskog cara Konstantina.

Opisi epizoda druge sezone:

Priča o Bogu s Morganom Freemanom: Odabrani
Gotovo svaka vjera ima figuru za koju vjernici misle da ju je odabrao Bog. Muslimani imaju Muhameda. Kršćani imaju Isusa. Židovi imaju Abrahama i Mojsija. Zašto se okupljamo oko odabranih i kako nas oni vode stazom vjere? Morgan Freeman odlazi u potragu za odabranima koji danas hodaju Zemljom, a među njima je američki dječak iz predgrađa za koga se vjeruje da je inkarnacija budističkog lame, koji se vraćao u različitim tijelima već gotovo petstotina godina.

Priča o Bogu s Morganom Freemanom: Raj i pakao
Što su raj i pakao? Čekaju li nas uvijek u zagrobnom životu ili su sada ovdje? Pripadnici svih vjera i klasa tisućama godina su razmišljali o ovim zagonetkama. Morgan Freeman pokušava saznati kako su ova neviđena mjesta promijenila naš način života. On se spušta u drevno podzemlje američkih domorodaca, istražuje fenomen egzorcizma i dara govora u jezicima, a susreće i ženu koja vjeruje da je vidjela raj.

Priča o Bogu s Morganom Freemanom: Dokaz o postojanju Boga
Jesmo li izbacili Boga iz suvremenog života ili i dalje postoje posebni trenutci kada se božanska sila probija i obznanjuje svoje prisustvo? Morgan Freeman se susreće sa čovjekom koji je osjetio prisustvo Boga 11. rujna, saznaje kako muslimani čuju glas Boga u Kuranu, nalazi pleme čiji članovi vjeruju da mogu kanalizirati božansku iscjeljujuću moć i upoznaje fizičara koji vjeruje da će ga znanost odvesti do Boga.

Ne propustite drugu sezonu Priče o Bogu s Morganom Freemanom 16. travnja u 21:55h na National Geographicu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala