Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Subota i nedjelja na ZagrebDoxu
Večeras u 19 sati bit će proglašeni pobjednici, a nedjelja uz pobjedničke naslove donosi sedam dodatnih projekcija

Subota i nedjelja na ZagrebDoxu

Dodjela nagrada 13. ZagrebDoxa održat će se u subotu, 4. ožujka u 19 sati u dvorani 2 Kaptol Boutique Cinema. Ulaz na dodjelu je slobodan.

Bit će proglašeni dobitnici nagrada; Velikog pečata u međunarodnoj i u regionalnoj konkurenciji, Malog pečata (za najbolji film autora do 35 godina), nagrade Movies That Matter i nagrade Teen žirija. Osim dobitnika glavnih nagrada, bit će proglašeni i dobitnici posebnih priznanja.

Filmove iz međunarodne konkurencije ocjenjuju redateljica Snježana Tribuson, predsjednik Mađarskog društva filmskih kritičara (mađarski ogranak FIPRESCI-ja) György Báron te filmski kritičar i umjetnički sudirektor Filmskog festivala u Trstu Fabrizio Grosoli.

Pobjednički film regionalne konkurencije odabrat će ravnateljica Europske filmske akademije Marion Döring, voditelj programskog odjela IDFA-e Martijn te Pas te redatelj i producent Ademir Kenović.

Najbolji film autora do 35 godina odabrat će Mladi žiri; direktor i predsjednik GEECT-a (Europskog udruženja filmskih i televizijskih škola) Bert Beyens redateljica Mirna Zgrabljić te redatelj Matjaž Ivanišin.

O najboljem filmu u kategoriji ostvarenja koja promiču ljudska prava odlučivat će žiri Movies That Matter u sastavu: kreativna direktorica i suosnivačica filmskog festivala Pravo Ljudski u Sarajevu Kumjana Novakova, redateljica Iris Zaki, znanstvenica, spisateljica i pjesnikinja Jadranka Brnčić.

Teen Dox žiri sastavljen je od učenika i učenica XIII. gimnazije u Zagrebu.

Popis dobitnika bit će objavljen na web stranicama u subotu odmah po početku dodjele nagrada (19:05 h). Nakon dodjele nagrada, festival nastavlja s redovnim programom u subotu, a u nedjelju, 5. ožujka, u programu The Best of Fest bit će prikazani nagrađeni filmovi 13. ZagrebDoxa. Cijena ulaznice za svih šest projekcija u jednoj dvorani iznosi 40 kuna.

NEDJELJA DONOSI SEDAM DODATNIH FILMSKIH PROJEKCIJA

U nedjelju, 5. ožujka, u dvorani 1 Kaptol Boutique Cinema održat će se dodatne projekcije sedam dokumentarnih naslova iz različitih programa 13. ZagrebDoxa. Tako će iz regionalne konkurencije biti moguće pogledati Četiri pasoša u 12 h, a Uzdanicu iz službenog programa Teen dox i Neželjenu baštinu iz Kontroverznog doxa u 14 h. Što bi Beethoven učinio? iz Glazbenog globusa prikazat će se u 16 h, dok će iz Biografskog doxa dodatne projekcije imati Marina Abramović i Brazil u 18 h i Njemački život u 20 h. Na samom kraju večeri u 22 h očekuje vas još jedan naslov iz Glazbenog globusa, Mr. Gaga.

Cijena ulaznica za projekcije u 12, 14 i 16 h je 23 kn (Četiri pasoša, Uzdanica/Neželjena baština, Što bi Beethoven učinio?), a u 18, 20 i 22 h 28 kn (Marina Abramović i Brazil, Njemački život, Mr. Gaga).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala