Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Moonlight najbolji film, La La Land dobio 6 Oskara
Sinoć je održana 89. dodjela prestižnih filmskih nagrada Oskar, koja nije prošla bez zabuna, politike i puno iznenađenja

"Moonlight" najbolji film, "La La Land" dobio 6 Oskara

Najveća noć u Hollywoodu ove će godine biti zapamćena po nevjerojatnom pogršci prezentera Warrena Beattyja i Faye Dunaway, koji su trebali proglasiti dobitnika nagrade za najbolji film. Umjesto filma Moonlight, koji je nagradu osvojio, Beatty i Dunaway objavili su da je to La La Land, jer su dobili krivu omotnicu. Nakon što je shvaćeno kako je napravljena pogreška nastao je mali kaos jer su navodni pobjednici već preuzeli svoju nagradu.

No, La La Land nije kući otišao praznih ruku. Od rekordnih 14 nominacija, u njihove je ruke otišlo čak 6 kipića. Iako je onaj za najbolji film ipak na kraju pobjegao, redatelj Damien Chazelle dobio je priznanje za najboljeg redatelja, a Emma Stone za najbolju glumicu. Film je osvojio i nagrade u kategorijama kinematografije, glazbe, originalne pjesme i scenografije.

Iako su skoro ostali bez nagrade za najbolji film Moonlight je sinoć ipak još slavio jer su od osam nominacija osvojili tri Oskara. Uz onu za najbolji film osvojili su i nagradu za najbolji adaptirani scenarij te Mahershala Ali za najboljeg sporednog glumca.

Najboljim glumcem ove je godine proglašen Casey Affleck, za glavnu ulogu u filmu Manchester by the Sea, a redatelj i scenarist Kenneth Lonergan dobio je Oskara za originalni scenarij. U kategoriji za sporednu žensku ulogu konkurenciju je nadjačala Viola Davis za ulogu u filmu Fences, koja je, kao i njeni kolege koji dobili druge glumačke nagrade, prvi puta u svojoj karijeri osvojila Oskara.

Najboljim animiranim filmom proglašen je film Zootropola, a cjelokupan popis svih pobjednika možete provjeriti na službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    mario mario @ 27.2.2017. 19:00

    Jedini film za kojeg sam navijao da nešto osvoji je Kubo, bio sam siguran da će dobiti Oscara za najbolje efetke kad ono ništa. Meh...  :(

  • #4
    1 0
    aya aya @ 27.2.2017. 14:01

    Ona bruka i sramota na kraju je barem učinila cijelo peterosatno gledanje zanimljivim. Oscari očekivano politički korektno podijeljeni, a Korkutu bi trebalo zabraniti prilaz studiju ili ga barem upozoriti da je njegovo glumiti Milku Babović i komentirati haljine, a filmove neka prepusti kompetentnima.

  • #3
    1 0
    samuraj samuraj @ 27.2.2017. 13:25

    Meni je na kraju 2016. čak i vrlo solidna filmska godina, puno bolja od one predhodne koja je možda bila i jedna od gorih. Ipak,  slažem se sa tim što je karter napisao, bez obzira na to što je godina bila dobra, brzo će nam ti filmovi past u zaborav.

  • #2
    0 0
    karter karter @ 27.2.2017. 12:30

    Koji cirkus, vjerojatno gledanost lošija pa ovakvim glupostima moraju dizati gledanost. Kako možeš dobit krivu omotnicu ili krivo pročitati lakrdija. Sve u svemu ne može se reći za moonlight nezasluženo, meni je možda čak  la la land iako mjuzikl bolje sjeo. Moonlight, la la land, manchester ipak nešto bolji filmovi od ostalih iako mislim da se za par godina nijednog od njih nećemo sjećati.

  • #1
    2 2
    buffalobill buffalobill @ 27.2.2017. 11:08

    jadno,ova dvojica su se zahvalila mami,tati,zenama ,baki i dedi na nebu,vise je da se covjek zabrine nego sto je smijesno

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala