Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Niska gledanost finala serije Sherlock
BBC je zabilježio veliki pad gledanosti zbog ilegalno objavljene epizode dan prije premijere

Niska gledanost finala serije "Sherlock"

Četvrta sezona serije Sherlock je počela i završila u samo tri tjedna. Iako je riječ o samo tri epizode to nije spriječilo da finale ove sezone procuri dan prije premijere što je BBC-ju napravilo velike probleme.

Finale epizode je prikazano u nedjelju navečer po našem vremenu, ali mnogi fanovi su je skinuli s interneta i pogledali dan ranije. Prema najnovijoj informaciji 90-minutna epizoda koja se misteriozno našla na internetu ima kratku reklamu za ruski Channel One koji ima prava na seriju Sherlock, te koji se pridružio BBC-ju u istrazi. Producentica serije Sue Vertue je na Twitteru potvrdila curenje epizode i zamolila fanove da ne dijele epizodu s drugim korisnicima.

Epizoda sama za sebe nije imala lošu gledanost, no bila je daleko od prosjeka za Sherlocka (finale je gledalo 5,9 milijuna ljudi dok je prvu epizodu ove sezone gledalo 8,1 milijun – no, kasnije su u statistiku ušli i oni koji su naknadno pogledali seriju tako da se broj popeo na 9,5 milijuna). Osim curenja epizode za lošiju gledanost neki fanovi okrivljuju i pad kvalitete serije u kojoj je omiljeni Sherlock postao humaniji. Kreatori serije Steven Moffat i Mark Gatiss su već prije izjavili da im je bio cilj da Sherlocka Holmesa približe ostalim televizijskim Holmesima – zato smo vidjeli njegovo slamanje i njegovu emotivnost što nismo očekivali u prvoj sezoni.

Serija Sherlock je svoju premijeru imala 2010. godine, a i dalje je upitno hoće li biti pete sezone, najviše zbog pretrpanih rasporeda glavnih zvijezda Benedicta Cumberbatcha i Martina Freemana.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala