Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Siječanj na Klasik TV-u
Novu godinu započnite klasicima domaće i strane produkcije, omiljenim serijama i ciklusom filmova Antuna Vrdoljaka

Siječanj na Klasik TV-u

Novu godinu započnite uz vrhunske filmove i serije domaće produkcije kao i svjetske klasike koje donosi Klasik TV. Osim njih, Klasik TV nam u siječnju donosi i ciklus filmova hrvatskog glumca, redatelja i producenta Antuna Vrdoljaka.

Filmske premijere

Premijere filmova domaće produkcije prikazuju se svakoga četvrtka, počevši od 5.1. kada nam u 22 sata stiže drama Novinar. Društveno angažirane teme bila su česta preokupacija u bogatom filmskom opusu novinara, dramatičara, književnika, satiričara i redatelja Fadila Hadžića tako da se i u ovom filmu dotakao teme slobode govora. Tjedan kasnije stiže još jedna drama. U četvrtak 12.1. u 22 sata stiže mozaički strukturirana drama makedonskog redatelja Milče Mančevskog Prije kiše koja se smatra jednim od najuspjelijih filmova nastalih nakon raspada Jugoslavije. Kroz arhetipsku priču o patrijarhalnoj sredini progovara o pojedincu koji se suprotstavlja zaostaloj sredini, no teško da može razbiti zatvoreni krug mržnje i rata koji je zatrovao cijelo društvo.

U četvrtak 19.1. u 20:05h na programu je drama Dvije polovine srca, film redatelja Vefika Hadžismajlovića, inače cijenjenog dokumentariste. Ova drama bavi se i danas aktualnim temama disfunkcionalne obitelji, razvoda i preljuba, a osim suvremene tematike odlikuju ga sjajni glumački nastupi Mirjane Karanović i Ljubiše Samardžića. Posljednjeg četvrtka u mjesecu u 22 sata stiže drama s humornim elementima Dogodilo se na današnji dan, nastala prema romanu Deane Leskovar Tri čekića (a o srpu da i ne govorimo).

Serije

Od petka 6.1. svakog petka i subote u 21h na programu je kultna serija za djecu Jelenko. Serija je bila iznimno popularna diljem Jugoslavije. Jelenka odlikuju sjajni, životni likovi i dijalozi te se smatra jednim od vrhunaca dječje televizijske produkcije.

U drugoj polovici siječnja, točnije od 20.1. svakoga petka i subote od 20h na malim nas ekranima čeka dramska serija Vratit će se rode. Serija je stekla kultni status odmah nakon što je premijerno prikazana i danas slovi za jednu od najboljih serija dvijetisućitih.

Ciklus filmova Antuna Vrdoljaka

Klasik TV donosi ciklus filmova hrvatskog glumca, redatelja i producenta Antuna Vrdoljaka. Filmovi će se prikazivati od 9.1. do 7.2., svakog ponedjeljka i utorka u 22h.

Ponedjeljak, 9.1. –Ključ, omnibus
Utorak, 10.1. – Ljubav i poneka psovka, drama
Ponedjeljak, 16.1. – Kad čuješ zvona, ratni
Utorak, 17.1. – U gori raste zelen bor, ratni
Ponedjeljak, 23.1. – Deps, krimi
Utorak, 24.1. – Mećava, drama
Ponedjeljak, 30.1. – Povratak, ratni
Utorak, 31.1. – Karneval anđeo i prah, drama
Ponedjeljak, 6.2. – Kiklop, drama
Utorak, 7.2. – Glembajevi, drama

Svjetski klasici

Svakoga vikenda, točnije petkom, subotom i nedjeljom od 18h na programu Klasik TV-a možete uživati u klasicima svjetske kinematografije. Između filmova koji nas očekuju u programu Klasik TV-a izdvajamo filmove Brianov život, koji je na programu 1.1. u 18h, komediju Ćup zlata, koja stiže 6.1. u 18h, još jednu komediju Mala trgovina užasa 8.1. također u 18h te dramu Mala princeza koju možete pogledati u petak 13.1. u 18h.

Osim njih na malim će se ekranima naći i filmovi Kako sam postao kriminalac (nedjelja 1.1. u 18h), Anđeo i zločinac (subota 7.1. u 18h), Užas (subota 14.1. u 18h), Naš grad (nedjelja 15.1. u 18h), Brat s drugog planeta (petak 20.1. u 18h), Kraljevsko vjenčanje (subota 21.1. u 18h) i Obojena brda (nedjelja 22.1. u 18h).

Posljednji vikend u siječnju rezerviran je za filmove sa poznatim literarnim detektivom Sherlockom Holmesom. U petak 27.1. u 18h stiže film Sherlock Holmes: Odjevena za ubojstvo. Dan poslije u isto vrijeme dolazi Sherlock Holmes i tajno oružje dok nas posljednje nedjelje u mjesecu očekuje film Žena u zelenom.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala