Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kakav kraj 2016: UFC 207 donosi povratak Ronde i revanš Werduma i Velasqueza!
Izravni prijenos pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu 31. prosinca u 04:00h

Kakav kraj 2016: UFC 207 donosi povratak Ronde i revanš Werduma i Velasqueza!


UFC će za ovu promociju vrlo uspješnu 2016. godinu tradicionalno završiti priredbom u Las Vegasu na samu Staru godinu. UFC 207 nudi dva meča za titulu prvaka i niz spektakularnih dvoboja.

Izravni prijenos iz T-Mobile Arene u gradu kocke pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu 31. prosinca s početkom u 04:00 sata iza ponoći.

Povratak Ronde

Sjajn popis borbi prepun zvijezdi na UFC-u 207 će ipak ostati u sjeni povratka nekoć najbolje borkinje svijeta i bivše UFC prvakinje Ronde Rousey (12-1). Neviđenu dominaciju u svijetu borilačkih sportova ove sjajne sportašice je na UFC-u 196 prekinula Holly Holm nokautiravši Rondu na najbrutalniji mogući način. Osramoćena i žestoko iskritizirana, Rousey se povukla u osamu te je uzela podulji odmor prije povratka u Octagon. U međuvremenu je pojas prvakinje još dva puta promijenio vlasnicu pa će Ronda pokušati vratiti izgubljeno protiv aktualne šampionke Amande Nunes (13-4). Dvije borkinje se nisu ranije sastajale, a Brazilki će ovo biti prva obrana naslova od kada ga je osvojila u srpnju ove godine prekidom protiv Mieshe Tate. Nunes je priznata kao jedna od najboljih udaračica u diviziji, a posebno je opasna u prvih pet minuta uraganskog starta. I Ronda se proslavila brzim završecima svojih mečeva. Doduše, ona je specijalist za rušenje na parter i “armbariranje” svojih suparnica pa će “main event” UFC 207 biti klasičan sudar udaračice i “grapplerice”. U slučaju novog poraza, a posebno, ako je on težak, nastup u Las Vegasu bi mogao biti posljednji za slavnu Amerikanku i ikonu ženskog MMA-ja. Već je najavila skorašnje povlačenje iz aktivnog svijeta borilačkih sportova, no nije precizirala koliko će još puta ući u slavni Octagon. Slom sličan onom protiv Holm bi zasigurno ubrzao i očvrsnuo njezinu odluku, a milijune njezinih fanova bacio u očaj.

Cruz nije poražen od 2007.

I “co-main” event donosi dvoboj za titulu, ovaj put u muškoj bantam kategoriji. Uvjerljivi Dominick Cruz će pokušati drugi put obraniti svoj pojas prvaka protiv nokautera Codyja Garbrandta. Cruz posljednjih godina muku muči s teškim ozljedama koje su prouzrokovale dugačke i nepredvidive pauze. Tako je od dolaska u UFC 2011. godine do sada u elitnom Octagonu odradio tek pet mečeva što je u prosijeku samo jedan nastup godišnje. Doduše, posljednjih godinu dana je prizdravio pa je zaredao dvoboj protiv TJ Dillashawa u kojem je i stigo do vrijednog pojasa, a zatim i onaj protiv Urijaha Fabera na UFC-u 199, gdje je sačuvao osvojeno. Nije na odmet spomenuti da Cruz nije poražen od davne 2007. što je punih 9 godina. Tada je od njega prekidom bio bolji već spomenuti i nedavno umirovljeni Urijah Faber. Nevjerojatan je to niz utijekom kojeg je aktualni UFC šampion svladao i imena poput Benavideza, McCalla, Johnsona i Dillashawa, a koji će pokušati nastaviti protiv opasnog nokautera Codyja Garbrandta. 25-godišnji Amerikanac je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri uz 10 pobjeda. Impresivno zvuči i podatak da je samo Henry Briones na UFC-u 189 uspio preživjeti i stići do “časnog” poraza sudačkom odlukom. Svi ostali Garbrandtovi protivnici su nokautirani zbog čega je ovaj UFC borac i dobio nadimak “No Love”. U Las Vegasu će pokušati stići do najvećeg uspjeha karijere – titule UFC prvaka.

Revanš Werduma i Velasqueza

Od ostalih dvoboja na glavnoj karti se bez sumnje ističe obračun teškaša i bivših prvaka Fabricija Werduma i Caina Velasqueza. Meč je to koji bi trebao odrediti budućeg izazivača u kraljevskoj diviziji kojom caruje naš Stipe Miočić. Radi se o i revanšu dvoboja iz 2015. godine u kojem je Brazilac slavio prekidom u 3. rundi. I do danas već legendarne giljotine, Werdum je bio puno bolji i konkretniji čak i u dvoboju na nogama. Kasnije se ispostavilo da je Meksikanac potcijenio nadmorsku visinu Mexico Cityja te je loša kardio priprema (inače mu je to najjača kvaliteta) kumovala katatrofalnom nastupu i teškom porazu. Od tada je Werdum izgubio pojas prvaka od našeg Miočića onim brutalnim nokautom, no uspio se “iskupiti” slavljem na UFC-u 2013 protiv uvijek opasnog Travisa Brownea. Na istom je protivniku samopouzdanje vratio i Velasqueza nokautiravši ga na UFC-u 200. Nakon dvoboja Ronde i Amande, okršaj ova dva elitna teškaša je definitivno meč u koji će biti uprte oči najvećeg broja MMA fanova.

Na “main cardu” se našao i sjajan okršaj u bantam kategoriji između bivšeg prvaka TJ Dillashawa i nokautera Johna Linekera. Među pet dvoboja ćemo vidjeti i meč između Louisa Smolke i Raya Borga.

Proslavite kraj UFC sezone sa spektakularnim UFC-om 207 i Fight Channel PPV-om!

UFC 207: Nunes vs. Rousey

Amanda Nunes vs. Ronda Rousey
Dominick Cruz vs. Cody Garbrandt
Fabricio Werdum vs. Cain Velasquez
T.J. Dillashaw vs. John Lineker
Ray Borg vs. Louis Smolka

Uvodne borbe:

Johny Hendricks vs. Neil Magny
Dong Hyun Kim vs. Tarec Saffiedine
Alex Garcia vs. Mike Pyle
Ray Borg vs. Louis Smolka
Tim Means vs. Alex Oliveira
Antonio Carlos Junior vs. Marvin Vettori
Brandon Thatch vs. Niko Price

Fightsite.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala