Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


David Bowie skoro glumio Gandalfa
Veliki umjetnik koji nas je napustio početkom ove godine navodno je trebao biti dio "Gospodara prstenova"

David Bowie skoro glumio Gandalfa

Prošla je već skoro godina otkako nas je napustila velika pjevačka legenda David Bowie, a niz tajni koje je zaigran, jedinstven i vizionarski umjetnik upakirao u svoj posljednji umjetnički album Blackstar fanovi još uvijek otkrivaju.

I kako se njegovo nasljeđe još uvijek istražuje tako na vidjelo dolaze i neke crtice iz Bowiejeva života koje nisu bile toliko poznate. Dio toga je i niz uloga koje su mu bile ponuđene, a među njima je i ona u popularnoj trilogiji Gospodar prstenova redatelja Petera Jacksona.

Iako je Ian McKellen ispao najbolji Gandalf ikad, navodno je Jackson imao ideju kako bi upravo Bowie mogao biti idealan čarobnjak. Direktorica kastinga Amy Hubbard otkrila je kako su čak pokušali doći do njega, ali je njegov agent rekao kako je Bowie prezauzet za ulogu.

Kako se jučer obilježilo 15 godina otkako je prvi dio Gospodara prstenova počeo sa prikazivanjem tako su se počele i pojavljivati razne zanimljivosti vezane uz produkciju filma.

Jedan drugi izvor objavio je kako su prije McKellena za ulogu Gandalfa u igri bili Sean Connery, Patrick Stewart i Christopher Plummer, koji su tu ulogu odbili. Sam Neill je također bio jedna opcija, ali je tada McKellan već pristao na angažman.

Taj isti izvor otkriva kako je Bowie bio zainteresiran za ulogu u Gospodarima prstenova, ali je želio biti vilenjak Elrond, no navodno je upravo Jackson bio taj kojeg je brinuo Bowiejev status superzvijezde jer nije želio da to odvrati pažnju publici sa filma te je za tu ulogu odabrao Huga Weavinga.

S obzirom na njegov umjetnički status vjerujemo kako bi Bowie bio izvrstan čarobnjak, jednako kao što bi bio i izvrstan vilenjak. Na žalost, taj film više nećemo gledati.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala