Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najgori božićni filmovi
Ovog Božića odmaknut ćemo se od klasičnih omiljenih filmova i baciti oko na one koji nisu dobro prošli kod kritke

Najgori božićni filmovi

Skoro svatko ima svoj neki omiljeni božićni film, koji se obavezno gleda svake godine tijekom blagdana, od božićnih klasika poput Divnog života do božićnih komedija u stilu Vilenjaka. No, postoje i oni božićni filmovi koji jednostavno ubiju božićni duh.

Kako je teško objektivno složiti takvu listu odlučili smo konzultirati se sa stranicom Rotten Tomatoes, na kojoj filmovi dobivaju ocjene i od kritike i od publike te se sve zbroji u jedan postotak koliko je film "fresh" odnosno dobar.

Slijedi lista filmova koji baš i ne mirišu na svježe:

10. Jack Frost

Rotten Tomatoes ocjena: 20%

Za Oskara nominiran glumac Michael Keaton glumi odsutng oca koji se pretvori u snjegovića. Iako radnja donosi toplu priču o povezivanju oca i sina, sam sentiment nije bio dovoljan da zloglasan kritičar Roger Ebert ne proglasi snjegovića "najodbojnijim likom u povijesti specijanih efekata".

9. Tyler Perry's "A Madea Christmas"

Rotten Tomatoes ocjena: 18%

Osmi film u Madea serijalu Tylera Perryja, ovaj božićni primjerak priče o naslovnom liku koji spaja dvije naizgled nespojive obitelji nije baš najbolje prihvaćen. Varietyjev kritičar Andrew Barker nazvao je film "nevjerojatno jadan pokušaj blagdanske zarade".

8. Luda božićna zvona

Rotten Tomatoes ocjena: 17%

Arnold Schwarzenegger glumi zaboravljivog oca u ovom klasiku devedesetih. U sporednoj ulozi? Nitko osim Sinbada. Njih dvojica jure gradom na Badnjak očajnički pokušavajući nadmudriti jedan drugoga u pokušaju kupovanja rasprodane igračke vojnika za svoje sinove. Kritičari su film nazvali "stereotipnim" i "neumoljivo materijalističnim".

7. Savršen blagdan

Rotten Tomatoes ocjena: 16%

Ovaj film ide putem romantičnih komedija blagdanske tematike u kojem se Gabrielle Union i Morris Chestnut upoznaju u ne baš idealnim okolnostima kao samohrana majka i Djed Božićnjak u trgovačkom centru. Richard Roeper u svojoj ih kritici nije štedio: "Radije bih gledao 90 minuta kako gori badnjak nego ih proveo uz ovu prekuhanu božićnu gusku".

6. The Santa Clause 3: The Escape Clause

Rotten Tomatoes ocjena: 15%

Možda radi duplanja riječi "clause" u naslovu, ali posljednji dio trilogije Djed Božićnjak zaradio je najgore kritike od svih. Jack Frost je negativac u ovom filmu, a glumi ga Martin Short. Roger Moore iz Orlando Sentinela rekao je kako je "film leden kao Jackova kosa, i jednako beživotan kao njegovi robotizirani, naduti sobovi".

5. Zarobljeni u raju

Rotten Tomatoes ocjena: 10%

U ovom filmu nalazi se dream team iz devedesetih: Dana Carvey, Nicolas Cage i John Lovitz. Trojac glumi braću u očajničkoj potrebi za lovom koji opljačkaju lokalnu banku. Kritičarka New York Timesa Janet Maslin o filmu je rekla: "Zapravo je manje blagdansko čudo ako ovakva komedija uspije izmamiti bar osmijeh."

4. Kako preživjeti Božić

Rotten Tomatoes ocjena: 7%

Vjerovali ili ne, ali ovaj film u kojem glume Ben Affleck, James Gandolfini, Christina Applegate i Catherine O'Hara bio je totalni promašaj. Affleck glumi bogatog, ali usamljenog tipa koji plati obitelji koja živi u njegovom domu iz djetinjstva da se tijekom praznika pretvaraju kako su u rodu. Šarmantno.

3. Bitka za Božić

Rotten Tomatoes ocjena: 6%

Danny DeVito i Matthew Broderick su jedan na jedan u "tko može biti više opsjednut Božićem u kvartu" natjecanju u ovom blagdanskom promašaju. James Berardinelli iz Reelviewsa nije bio impresioniran: "Volim božićnu sezonu, no postoje trenuci kada poželim da sve to nestane samo kako bi spasio publiku od ovakvih užasnih iskustava".

2. Kako preskočiti Božić

Rotten Tomatoes ocjena: 5%

Jamie Lee Curtis glumi suprugu Tima Allena u ovoj božićnoj komediji. Obitelj Krank (Curtis i Allen) odluče "preskočiti Božić", na veliko razočaranje njihovih susjeda. Kritičar Washington Posta Michael O'Sullivan nije bio oduševljen idejom te je za film rekao kako "smrdi jednako kao neohlađena šunka koju mi je taj studio poslao za promociju nekoliko mjeseci ranije".

1. Kirk Cameron's Saving Christmas

Rotten Tomatoes ocjena: 0%

I na kraju imamo film Kirk Cameron's Saving Christmas sa ocjenom od 0% prema kritičarima Rotten Tomatoes. Film prati Kirka dok pomaže svom šogoru Christianu da "vrati Božić" kao vjersku tradiciju. "Ovo bi mogao biti najmanje umjetnički blagdanski film ikada napravljen.", rekao je Bill Zwecker iz Chicago Sun-Timesa. "Čak će i pobožni Kršćani ovo teško probaviti."

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala