Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Četvrtak na ZFF-u
Nova dva naslova u borbi za Zlatna kolica na programu su u kinu Europa; u Tuškancu "prvi talijanski film o superheroju"

Četvrtak na ZFF-u

Prije no što u subotu doznamo koji će dugometražni film odnijeti Zlatna kolica, glavnu nagradu Zagreb Film Festivala, još ih se ukupno četiri treba predstaviti zagrebačkoj publici. Od spomenutih četiri, dva će naslova biti prikazana u četvrtak na glavnoj festivalskoj lokaciji, u kinu Europa: u 19 sati na programu je inkluzivna projekcija Trampolina Katarine Zrinke Matijević, filma o ljubavi koji ipak nije ljubavni film. Ovo ostvarenje okupilo je impresivnu (pretežno žensku) glumačku ekipu predvođenu Marijom Tadić i Tenom Nemet Brankov, koja je za svoje glumačko ostvarenje osvojila i pulsku Zlatnu arenu u kategoriji sporedne ženske uloge. Redateljici Katarini Zrinki Matijević te glumicama Mariji Tadić i Teni Nemet Brankov na pozornici kina Europa pridružit će se i ostatak glumačke ekipe: Nina Violić, Franka Mikolaci, Lana Barić, Tanja Smoje, Ivana Roščić, Mirela Brekalo, Mia Krajcar, Enes Vejzović i Frano Mašković.

Nakon Trampolina u 21:30 francuski će redatelj Morgan Simon, kojeg nazivaju novim Xavierom Dolanom, zagrebačkoj publici uživo predstaviti svoj dugometražni debi, Okus tinte – uzbudljivu i moćnu priču o neobičnom ljubavnom trokutu.

U kinu Tuškanac program Velikih 5 u 17 sati donosi "prvi talijanski film o superheroju", Zovu me Jeeg Gabrielea Mainettija, a nakon toga će u 19:30 u programu Ponovno s nama biti prikazan novi film osebujnog Novozelanđanina Taike Waititija Lov na divljake.

U kratkometražnom natjecateljskom bloku u kinu Tuškanac u 22 sata predstavit će se 2 međunarodna kratkiša, Drvo Manon Goupil i Sjećam se Elme Tataragić, te 2 domaća filma kratkoga metra iz programa Kockice – Tanja Jasne Nanut i Mliječni zub Saše Bana. U F22 – Novoj akademijskoj sceni uvijek popularni programi Čemu smo se smijali u socijalizmu i Moj prvi film i dalje će puniti dvoranu, dok će u Dokukinu KIC svi željni uvrnutog filmskog humora uživati u tri kratkometražna mockumentarca, među kojima se nalazi i Tito po drugi put među Srbima jednog od najznamenitijih pripadnika jugoslavenskog crnog vala, Želimira Žilnika. 

Četvrtak donosi i cjelodnevni program Industrije: već u 9:30 u Kući Europe u Cesarčevoj 4 započinje događanje pod nazivom 25 godina potprograma MEDIA: Ovako MI to radimo! koje će potrajati do 18 sati. Događanje je organizirano povodom obilježavanja 25 godina Potprograma MEDIA te ulaska Kanade u Eurimages, a okupit će istaknute europske dužnosnike: Doris Pack (koordinatoricu nagrade LUX), Niombu Lomba (Europska komisija), Isabel Castro (Eurimages) i dr.

U F22 s početkom u 16 sati (u suorganizaciji Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID) održat će se razgovor nazvan Nova teška artiljerija u TV svijetu, u kojem će sudjelovati izvršni producent za razvoj dramskog programa HBO Europe Steve Matthews i kreativni direktor HBO Mađarske Gabor Krigler, uz moderaciju Jasmine Kallay. Oni će u razgovoru otkriti i koju vrstu TV serije planiraju razviti i producirati u sklopu HBO Adrije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala