Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ponedjeljak na ZFF-u
Predstavljaju se dva nova naslova dugoga metra u utrci za Zlatna kolica • Program Velikih 5 donosi novi film P. Almodóvara

Ponedjeljak na ZFF-u

U ponedjeljak se predstavljaju dva nova naslova dugoga metra u utrci za Zlatna kolica, Oslobođenje Skoplja Rade i Danila Šerbedžije te Noćne životinje Toma Forda • U programu Velikih 5 prikazat će se novi film Pedra Almodóvara, a u Ponovno s nama Planetarij Rebecce Zlotowski • Scenaristički majstor Fred Breinersdorfer održat će Masterclass predavanje

Nakon što je protekle subote svečano otvoreno 14. izdanje Zagreb Film Festivala, prvog festivalskog dana, u nedjelju 13. studenog, u kinu Europa održana je premijera srpske bajke za odrasle, filma Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato. Publiku su pozdravili redatelj Srđa Penezić, glumci Slavko Štimac i Bogdan Diklić te ostatak filmske ekipe. U 21:30 prikazan je još jedan naslov iz konkurencije dugoga metra: Miran čovjek kinesko-kanadskog redatelja Johnnyja Maa, film o zastrašujućem žrvnju birokracije. U kinu Tuškanac tražila se ulaznica više za filmove Samo je kraj svijeta Xaviera Dolana te Sieranevada rumunjskog novovalovca Cristija Puiua, koji je gledatelje i pozdravio uoči projekcije, a nakon filma s njima podijelio svoja iskustva sa snimanja filma.

U ponedjeljak na ZFF-u u 19 sati očekuje nas zagrebačka premijera filma Oslobođenje Skoplja, adaptacije kazališne drame Dušana Jovanovića o propasti obiteljske zajednice čija se radnja odvija 1941. godine u Skoplju koje su okupirali Nijemci i Bugari. Uz redateljeDanila i Radu Šerbedžiju publiku će pozdraviti glumci Lucija Šerbedžija i Mikko Nousianen, producenti Goran Tozija i Igor A. Nola te skladatelj Tuomas Kantelinen. Natjecateljski program dugometražnog igranog filma nastavit će se od 21:30 uz Noćne životinje, drugi igrani film slavnog modnog dizajnera i uspješnog redatelja Toma Forda, koji je u Veneciji osvojio nagradu žirija. Riječ je o spoju romanse i noir-trilera u kojem glavne uloge tumače Amy Adams i Jake Gyllenhaal.

Oslobođenje Skoplja

U kinu Tuškanac u 17 sati nastavlja se popularni program Velikih 5 koji na velika platna donosi Julietu, novo ostvarenje Pedra Almodóvara snimljeno prema zbirci priča nobelovke Alice Munro, a u 19:30 na rasporedu je drugi film iz natjecateljskog programa Ponovno s nama, Planetarij Rebecce Zlotowski, francuske redateljice čija je ljubavna drama Central prikazana u natjecateljskom programu ZFF-a 2014. Natalie Portman i Lilly Rose Depp tumače naslovne uloge dviju sestara koje bivaju uvučene u vrtlog umjetnosti i okultnog u kojem im postaje nemoguće razlučiti stvarnost od iluzije.

U F-22, Novoj akademijskoj sceni (Frankopanska 22) u 19 sati sovjetskim mjuziklom Pastir KostjaGrigorija Alexandrova započinje program Čemu smo se smijali u socijalizmu. Film će najaviti selektor spomenutog programa Daniel Rafaelić. U 21 sat na istoj lokaciji filmom Angel Neila Jordana, koji će najaviti selektor Nenad Polimac, započinje program Moj prvi film: Irska.

Sophie Scholl: posljednji dani

U Dokukinu KIC u 20 sati belgijskim filmom Čovjek grize psa započinje program Mockumentarci. Riječ je o beskompromisnoj satiri odnosa medija i nasilja, koja danas, gotovo četvrt stoljeća od svog nastanka ima kultni status. Dokumentaristi Andre i Remy pronašli su idealnog protagonista za svoj nijemi film, Bena, koji je elegantan, duhovit i šarmantan i - serijski ubojica.

Ponedjeljak je i dan kada započinje program Industrije, a jedna od atrakcija prvoga dana bit će Masterclass predavanje scenarističkog majstora Freda Breinersdorfera, nagrađivanog njemačkog književnika i scenarista koji potpisuje scenarij i koprodukciju potresne biografske drame nominirane za Oscara, Sophie Scholl: posljednji dani. Film će će posjetitelji moći besplatno pogledati uoči Masterclassa, a početak je zakazan za 14 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni u Frankopanskoj 22.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala