Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


David Yates želi ostati za svih pet filmova Čudesnih zvijeri
Redatelj David Yates režirao je prvi spin-off film "Harryja Pottera", a nastavke će teško prepustiti nekome drugome

David Yates želi ostati za svih pet filmova "Čudesnih zvijeri"

 Harry Potter prequel, Čudesne zvijeri i gdje ih naći, za samo nekoliko dana stiže u kino dvorane, a uzbuđenje vjernih fanova magičnog svijeta Harryja Pottera na samom je vrhuncu. Redatelj David Yates se nakon režiranja finalna četiri nastavka Harry Potterove franšize vratio u redateljsku stolicu magičnog svijeta kako bi udahnuo život prequelu o Newtu Scamanderu. 

 
U ovotjednom intervjuu s Colliderom Yates je otkrio kako će nastavke Čudesnih zvijeri teško prepustiti nekome drugome, a tijekom nekoliko sljedećih godina planira se sveukupno 5 filmova koji će nastaviti franšizu. 
 
Na pitanje o planovima za sljedeće nastavke Čudesnih zvijeri i njegovoj želji da ostane kao redatelj ostatka franšize David Yates je odgovorio: "Znaš, stvarno je lijepo biti dijelom ovoga i obožavam to raditi. Ali koliko ću dugo ostati? Volio bih reći da ću ostati do kraja. Jedina stvar zbog kojem mi pomalo koljena klecaju je sam obujam posla. Pet filmova kroz osam godina je ogroman pothvat, tako da moram biti oprezan i siguran da ću moći dati sve od sebe. Ako u tom periodu dođe trenutak da pomislim 'bilo bi mudro malo se odmaknuti od ovoga', onda bih to i napravio i dao nekom drugom šansu. Ali istina je da postaneš pomalo posesivan. Kada sam napravio prvog Pottera, morao sam napraviti još jednog, toliko mi se svidjelo. Kada je došlo do kraja, nisam mogao pustiti da ga netko drugi završi. Ja sam morao napraviti zadnji. Bio sam teritorijalan. Sada s ovim, posebno zato što sam ja započeo... ne znam... osjećam da sam se obvezao."
 
Na sreću ostanak Yatesa u redateljskoj stolici nastavaka Čudesnih zvijeri neće predstavljati problem fanovima koji dobro znaju da je redatelj duboko upoznat sa svijetom magije koji je osvojio srca gledatelja.
Prvi dio filma Čudesne zvijeri i gdje ih naći s Eddiejem Redmayneom u glavnoj ulozi u kina stiže uskoro, točnije 17. studenog.
 

M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala