Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nove nevolje za adaptaciju Sandmana
Nakon odlaska još jednog scenarista s projekta pitanje je hoćemo li vidjeti "Sandmana" na velikim platnima

Nove nevolje za adaptaciju "Sandmana"

 Eric Heisserer preuzeo je mjesto scenarista na adaptaciji kultnog grafičkog romana Sandman prije samo nekoliko mjeseci, a već se oprašta od projekta. Scenarist je ovog tjedna u intervjuu za i09 otkrio kako je napustio projekt. 

 
Ova nesretna vijest stiže nakon niza prepreka koje je produkcija filma imala ove godine, a po svemu sudeći filmskoj adaptaciji stripa jednostavno nije suđeno. Strip "Sandman", kojeg je napisao Neil Gaiman za DC/Vertigo comics, počeo je izlaziti 1988. godine i ima čak 75 brojeva, a adaptacija od začetka teče komplicirano, prvenstveno zbog velikog broja priča od kojih je strip satkan.
 
Joseph Gordon-Levitt, koji se od samog početka nalazio na čelu projekta, napustio je dugo planiranu adaptaciju u ožujku ove godine. Navodeći kreativne razmirice u viziji ove ambiciozne adaptacije kao razlog odlaska, Gordon-Levitt je napustio projekt koji je trebao režirati. Slične razloge naveo je i najnoviji scenarist Eric Heisserer, koji je zamijenio prijašnje pisce Davida S. Goyera i Jacka Thornea
 
U svome detaljnom objašnjenju Heisserer je odlazak pripisao opsežnom materijalu originala kojeg vidi radije na malim ekranima nego velikom platnu. 
"Mnogo sam razgovarao s Neilom o ovome te sam napravio dosata posla na ovom filmu, ali sam došao do zaključka da najbolja verzija ove priče može postojati samo kao HBO-ova serija ili limitirana serija. Ne može biti dugometražni film, a niti trilogija. Struktura filma uistinu ne odgovara ovome.", poručio je Heisserer kako je gotovo sam sebe odgovorio od ovog posla te je ponovio kako je uvjeren da materijal treba biti na televiziji. 
 
Štoviše, čini se kako se i sam autor Neil Gaiman slaže s ovim pogledom na adaptaciju. Gaiman je na Twitteru komentirao kako je "vrlo pametan Heisserer" napustio film te podijelio sa svojim fanovima poruku koju je Heisserer dao u intervjuu. No, Gaiman nema puno utjecaja na ovu adaptaciju s obzirom na to da prava pripadaju Vertigu, a ne njemu. 
 
Očigledno je kako svi dosadašnji kreativni suradnici koji su bili uključeni u projekt nisu vidjeli film kao zadovoljavajuću adaptaciju originalnog materijala, a hoće li studio nastaviti s projektom kako su planirali ili će možda razmisliti o televizijskoj adaptaciji nije poznato.
U svakom slučaju "Sandman" trenutačno nema ni scenarista ni redatelja, a kamoli glumačku ekipu.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala