Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Joaquin Phoenix, Jared Leto i Ryan Gosling mogli su biti Doctor Strange
Benedict Cumberbatch je zamalo izgubio ulogu Doctora Strangea, a produkcija je čekala samo njega

Joaquin Phoenix, Jared Leto i Ryan Gosling mogli su biti Doctor Strange

 Jedan od najiščekivanijih Marvelovih filmova, ovogodišnji Doctor Strange, u naslovnoj ulozi ima famoznog britanskog glumca Benedicta Cumberbatcha. Na prvi pogled čini se kao idealan odabir, no odluka nije bila laka za Marvel i zamalo su krenuli drugim putem. U konkurenciji za naslovnu ulogu bili su i Joaquin Phoenix, Jared Leto te Ryan Gosling. 

Redatelj Scott Derrickson za magazin Empire je otkrio kako je uistinu tekla priča o castingu Benedicta Cumberbatcha. Iako je redatelj priznao kako su zapravo jedino ozbiljno razmišljali o Cumberbatchu u naslovnoj ulozi, postojala je ozbiljna šansa da jedan od trojice spomenutih glumaca zamijeni Cumberbatcha. 

 
Naime, zbog gustog rasporeda glumac je bio zauzet s ranije zakazanim projektom (kazališnom izvedbom Hamleta u Londonu) na jesen 2015. godine. Produkcija stoga ne bi mogla krenuti na vrijeme i film ne bi izašao u distribuciju kada je izvorno planirano, u ljeto 2016. godine. 
 
Glumac nije htio otkazati predstavu na koju se ranije obvezao, a redatelja se dojmilo kada je Cumberbatch rekao kako ne može napustiti Hamleta jer je dao svoju riječ. 
U konačnici je sam Kevin Feige, predsjednik Marvel Studija, razriješio problem i odlučio da ulogu ne može preuzeti nitko drugi osim Benedicta Cumnerbatcha. Tako je produkcija filma pomaknuta kako bi odgovarala rasporedu glavnog glumca. 

Sam glumac je za Empire priznao kako zna da ovakve odluke nisu nimalo česte u svijetu filma. "Stvarno sam mislio da se moram oprostiti od uloge. Ako se ne možeš ukrcati na vlak kada on prolazi, to obično znači kraj. Da su se konačno vratili po mene najveći je kompliment koji su mi mogli dati. To me motiviralo da pokušam opravdati njihovu vjeru u mene.", rekao je Benedict Cumberbatch.
 
Koliko će Cumberbatch opravdati vjeru Feiga i Derricksona u njega pogledajte 3. studenog kada Doctor Strange stiže u domaća kina.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala