Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jesen na HRT-u
Jesenska programska shema počinje od danas, 19.9., a donosi Željka Pervana, Željku Ogrestu, Joška Lokasa…

Jesen na HRT-u

Foto: HRT

Jesenska programska shema donosi mnoštvo novih emisija i dramskih serija,a okosnicu čini novi,kraći središnji Dnevnik,predstavilo je vodstvo Hrvatske radiotelevizije je na sjednici članovima Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije.

Prvi program HRT-a ,koji uređuje vršitelj dužnosti glavnoga urednika Miro Branković,donosi razne novosti: trajanje središnjega Dnevnika skraćuje se na ukupno četrdeset minuta,u nastavku slijedi emisija Tema dana koja će se emitirati svakodnevno te obrađivati teme koje su obilježile taj dan u Hrvatskoj i svijetu. Uvode se i brojne nove emisije poput talk-showa Željke Ogreste pod nazivom Dva:jedan u gostima i vanjskopolitičkoga magazina Global autorice Zdenke Kardum. Nakon jednogodišnje stanke na program se vraća kultna emisija Pola ure kulture urednice Branke Kamenski,show Naknadno Željka Pervana,kviz Šifra Joška Lokasa te nova emisija autora Branimira Bilića Hrvatska za pet. Osim toga,emitirat će se i dvije premijerne hrvatske dramske serije: druga sezona Crno-bijeloga svijeta te dramska serija Novine.

Drugi program HRT-a,koji uređuje vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Jasna Burić,donosi brojne novosti,među kojima emisiju za učenike Školski sat te emisiju za djecu osnovnoškolskoga uzrasta Luka i prijatelji koja će se emitirati jedanput tjedno. Među novostima je i emisija (Re)kreativac čija je svrha promidžba zdravih životnih stilova te poticanje na tjelovježbu. Pokreće se i emisija o učiteljima,čija je urednica i voditeljica Sunčica Findak,a naziv emisije glasi Sjedni,odličan. Tu je i Vrtlarica te brojne strane serije poput Vikinga, Igre prijestolja i ostalih.

Treći program HRT-a,koji uređuje vršitelj dužnosti glavnoga urednika Krešimir Čokolić,ponovno donosi prepoznatljive emisije kao što su Peti dan, Posebni dodaci, Na rubu znanosti, Animatik i Treći element. U jesenskoj programskoj shemi na tom su programu najavljeni i brojni drugi novi sadržaji te nova scenografija.

Četvrti program HRT-a ,koji uređuje vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Tončica Čeljuska,u novoj će jesenskoj shemi imati udio vijesti veći od 45 posto,što je donja granica po obvezama iz ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske radiotelevizije. Čeljuska je najavila nastavak koncepcije koja se temelji na informativnome programu uživo.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala