Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zachary Quinto nije sretan sa izjavama Georgea Takeija
Seksualna orijentacija Sulua iz "Zvjezdanih staza" pokrenula je lavinu svakakvih komentara

Zachary Quinto nije sretan sa izjavama Georgea Takeija

U posljednje vrijeme novinske stupce pune komentari vezani uz objavu kako je Sulu, jedan od likova iz Zvjezdanih staza, homoseksualac. John Cho, koji ga glumi u filmu Zvjezdane staze: S one strane, otkrio je kako će se u filmu prikazati Sulu, njegov suprug i njihovo dijete. Naravno, ta je objava potaknula razne komentare.

George Takei, koji je glumio Sulua u originalnoj seriji te je u stvarnom životu zapravo homoseksualne orijentacije, nije pokazao oduševljenje tom promjenom. Takei je rekao kako je ponosan što će se u serijalu predstaviti i homoseksualizam, ali smatra kako bi bilo bolje da su stvorili originalnog lika koji je homoseksualan. "Sulu je originalno heteroseksualni tip i njegova izmijenjena seksualna orijentacija je nepotreban zaokret originalne ideje.", smatra Takei.

Simon Pegg, koscenarist filmskog serijala, izjavio je svoje neslaganje sa Takeijem, a sada mu se u tom mišljenju pridružio i Zachary Quinto, filmski Spock, koji je u stvarnosti također član LGBT zajednice.

"Kao član LGBT zajednice, razočaran sam činjenicom da je George razočaran.", rekao je Quinto i dodao: "Jasno mi je da je on imao svoje putovanje i svoj odnos sa tim likom, no kako znate, kada smo napravili prve Zvjezdane staze 2009. tako smo stvorili alternativni svijet. Nadam se da će George s vremenom prihvatiti nevjerojatno pozitivne reakcije, posebno od mladih ljudi, koji su nadahnuti ovim prekrasnim prikazom nečega što napokon polako postaje prihvaćeno i uključeno u društva diljem svijeta, kako bi i trebalo biti."

Hoće li ova objava ikako utjecati na uspjeh novoga filma saznat ćemo nakon 22. srpnja, kada film stigne u kina. U hrvatskim će se kinima početi prikazivati 28. srpnja.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala