Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jude Law kao mladi papa prvo u Veneciji
Serija "The Young Pope" oskarovca Paola Sorrentina imat će premijeru na festivalu u Veneciji

Jude Law kao mladi papa prvo u Veneciji

 Talijanski oscarovac Paolo Sorrentino (Velika ljepota) po prvi puta se bacio u televizijske vode sa serijom The Young Pope, a kako svjetska premijera njegovog najnovijeg djela ne bi bila zanemarena, održat će se u Veneciji na jednom od najglasovitijih međunarodnih filmskih festivala. 

Venecija film festival prikazat će prve dvije epizode serije izvan konkurencije 3. rujna, odnosno mjesec dana prije televizijske premijere čiji datum je samo okvirno postavljen za listopad ove godine. Paolo Sorrentino, stalni gost na Venecijanskom festivalu, i prvi je film Suvišan čovjek (L'uomo in più) iz 2001. godine prikazao na festivalu. 

"The Young Pope" je koprodukcija između Canala+, Skyja i HBO-a, a izvrsna međunarodna suradnja je vidljiva i prema izboru glumaca. U glavnoj i naslovoj ulozi mladog američkog pape Pija XIII nalazi se Jude Law, a uz njega je kao glavna potpora i časna Mary koju glumi Diane Keaton

Međunarodnu postavu čine James Cromwell u ulozi kardinala Michaela Spencera, Silvio Orlando u ulozi državnog tajnika kardinala Voielloa, Scott Shepherd u ulozi kardinala Dussoliera iz Južne Amerike, Cecile de France kao Sofia, marketinška stručnjakinja Vatikana, i Ludivine Sagnier kao Esther, supruga jednog pripadnika švicarske garde.

Povodom objave venecijanske premijere Paolo Sorrentino je izjavio: "Pošto ne vjerujem u slučajnosti, volio bih misliti kako je danas, kao i nekada davno, Festival donio hrabru odluku. Petnaest godina ranije to su učinili izabravši prvi film mladog režisera, ove godine potvrdili su svoju otvorenost prema televiziji i prepoznali ulogu koju serija ima u evoluciji vizualnih komunikacija."

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala