Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Trodnevni UFC praznik: RDA protiv Alvareza, Nelson protiv Lewisa!
UFC Fight Night 90 pogledajte 8. srpnja s početkom u 04:00h naFight Channel PPV-u i FightChannelTV.comu

Trodnevni "UFC praznik": RDA protiv Alvareza, Nelson protiv Lewisa!


Spektakularni trodnevni UFC praznik povodom dvjestotog PPV eventa vodeće svjetske MMA promocije počinje već u noći sa četvrtka na petak 8. srpnja UFC Fight Night 90 priredbom. Izravno na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.comu pogledajete obračun Rafaela Dos Anjosa i Eddieja Alvareza za pojas prvaka u lakoj kategoriji. Prijenos iz MGM Grand Garden Arene počinje u 04:00 sata iza ponoći.

U samo tri dana UFC će svojim mnogobrojnim fanovima upriličiti tri spektakularna eventa koja će kulminirati potonjim, odnosno UFC-om 200. No, niti ova dva prva “nisu za baciti” pa ćemo u noći s četvrtka na petak gledati prvi uvod u vidu UFC Fight Night 90 priredbe. Osim već spomenutog obračuna u lakoj kategoriji koji će odrediti novog ili starog prvaka, fanovi će najviše iščekivati nokauterski dvoboj Royja Nelsona i Derricka Lewisa. No, vratimo se na početku na “main event”.

Brazilcu Rafaelu Dos Anjosu ovo će biti tek druga obrana titule nakon što se uspješno obračunao s Donaldom Cerroneom u prosincu prošle godine. To mu je ujedno bio i posljednji nastup prije dvoboja s Alvarezom. Podsjećamo, Sjajni RDA je svoj vrijedni pojas osvojio na UFC-u 185 uvjerljivo svladavši Anthonyja Pettisa te je dokazao da ga se s pravom smatra možda i najkompletnijim borcem današnjice uz Demetriousa Johnsona. Nije na odmet spomenuti i podatak da Dos Anjos plovi na nizu od pet uzastopnih pobjeda, a da su apsolutno sve ubilježene protiv spektkularnih protivnika. Brazilac je, naime, redom slavio protiv Higha, Hendersona, Diaza, Pettisa i Cerronea. Posljednji koji ga je uspio svladati bio je Rus Khabib Nurmagomedov u travnju 2014. Ipak, oni koji prate karijeru aktualnog prvaka kažu da je Dos Anjos od tada znatno napredovao te bi eventualni novi obračun protiv Nurmagomedova zasigurno izgledao drugačije. I konačno, Dos Anjos od davne 2011. ima tek jedan već spomenuti poraz. U svim ostalim dvobojima je slavio (10-1) što je gotovo nevjerojatno ako se sjetimo da je UFC karijeru započeo s dva poraza u nizu (Stephens, Griffin). I to govori u prilog teoriji da Brazilac svakim novim nastupom izgleda sve bolje…

A kako je Eddie Alvarez stigao do šanse karijere? Većina će reći ne pretjerano uvjerljivo. Nakon što je stigao iz Bellatora kao jedno od najvećih pojačana u povijesti UFC-a, Alvarez je već u prvom dvoboju iskusio koliko je nemilosrdan slavni Octagon. Donald Cerrone ga je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca zaželjevši mu pritom “toplu” dobrodošlicu u najjaču promociju svijeta. U naredna dva dvoboja Amerikanac je slavio protiv Melendeza i Pettisa sumnjivim, podijeljenim odlukama sudaca, što je bilo dovoljno da mu čelnici UFC-a u nedostatku uvjerljivijeg izazivača “podare” taj status. No, Alvarez je bez sumnje vrlo kvalitetan borac i dostojan protivnik, a koliko zaista može učiniti protiv sjajnog Dos Anjosa, vidjet ćemo u glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe u Las Vegasu.

Novi “biti ili ne biti” meč za Nelsona

Kao uvod u ovaj meč ćemo vidjeti još jedan vrlo zanimljiv obračun koji će teško otići do konačnog sudačkog gonga. Naime, u “co-main” eventu će se sudariti nokauteri Roy Nelson i negov nasljednik Derrick Lewis. UFC-ov “debeljko” se u posljednjem nastupu spasio otkaza slavljem protiv Jareda Rosholta, nakon što je tri puta zaredom doživio poraz u slavnom Octagonu. Mark Hunt, Alistair Overeem i Josh Barnett su mu “uzeli mjeru” dovevši ga tako do petog izgubljenog dvoboja u posljednjih šest nastupa što je malo previše i za ultra popularnog i simpatičnog nokautera. Sada mu ponovno slijedi čupanje jer svaki novi sljedeći poraz ujedno znači i to da bi “Big Country” mogao postati prekobrojan. Nastup protiv Lewisa će mu biti 17. u slavnom Octagonu uz polovičan uspjeh od 8 pobjeda i 8 poraza.

Derrick Lewis, s druge strane, u dvoboj protiv Nelsona ulazi u potpuno drugačijem raspoloženju. Tri pobjede u nizu opakim nokautima uz sjajnih 6-2 u dosadašnjoj UFC karijeri ga snažno guraju prema vrhu ove opasne divizije kojom caruje Stipe Miočić. Novo slavlje bi definitivno bio velik korak prema Lewisovom cilju – statusu UFC izazivača. Napomenimo da i kada je gubio, i kada je dobivao, u Lewisovom slučaju to je bio nokautima. Kada ovom podatku dodate onaj da je Nelson najveći majstor desnog “swinga” u UFC-u, lako zaključite da će ovaj dvoboj teško otići sucima u ruke. Nokat je gotovo neizbježan…

Iako se na popisu borbi nalazi još nekoliko sjajnih dvoboja, ova dva zaista odskaču po kvaliteti i medijskoj pozornosti koju su zaokupili. Kao uvod u trodnevni UFC-ov “praznik” će poslužiti više nego dobro. Stoga ne propustite UFC Fight Night 90 u izravnom prijenosu na Fight Channel PPV-u ili FightChannelTV.comu.

UFC Fight Night 90: Dos Anjos vs. Alvarez

Rafael dos Anjos vs. Eddie Alvarez
Roy Nelson vs. Derrick Lewis
Mitch Clarke vs. Joseph Duffy
Mehdi Baghdad vs. John Makdessi
Anthony Birchak vs. Dileno Lopes

Uvodne borbe:

Alan Jouban vs. Belal Muhammed
Alberto Mina vs. Mike Pyle
Alvaro Herrera vs. Vicente Luque
Gilbert Burns vs. Lukasz Sajewski
Marco Beltran vs. Reginaldo Vieira
Russell Doane vs. Pedro Munhoz
Felip Arrantes vs. Jerrod Sanders

Fightsite.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala