Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Portugal – Wales
Svakoga dana na mojtv.hr pratite Euro uz najave utakmica dana, a na posebnoj temi budite u toku s rezultatima i tablicama skupina

Portugal – Wales

Okršaj Ronalda i Balea za povijest

SVIJET čeka spektakularni okršaj Cristiana Ronalda i Garetha Balea. Večeras od 21 sat u Lyonu igra se prvo polufinale  Europskog prvenstva između Walesa i Portugala. Proteklih dana iz oba tabora slušamo da to neće biti dvoboj najskupljih svjetskih nogometaša, no suigrači iz Reala danas su ipak glavna tema svjetskih naslovnica.

"San je sve bliže. Ne skrivam želju da je trofej s Portugalom moj san. Spremni smo pisati povijest", kazao je Ronaldo, inače rekorder po broju nastupa na europskim prvenstvima te prvi koji je zabijao na četiri različita turnira.

U klupskoj karijeri Portugalac je ostvario uspjehe kakve s Portugalom još uvijek sanja. S 31 godinom na leđima, svjestan je da je Francuska možda i posljednja šansa.

S druge strane, Gareth Bale lider je debitantske ekipe Eura s kojom želi ispisati povijest i osigurati medalju.

"Igramo za zmaja na našem dresu. Povijest će već ispisana, no mi se nemamo namjeru zaustaviti. Ovo je velika večer za velški nogomet", poručio je Bale i dodao da ne osjeća niti najmanji pritisak uoči utakmice.

Wales i Portugal nikada prije nisu odigrali službenu utakmicu. Do polufinala su Portugalci stigli bez pobjede, ali i bez poraza u regularnih 90 minuta. Upisali su tri remija u skupini, svladali Hrvatsku u produžecima osmine finala te nakon jedanaesteraca izbacili Poljsku. Večeras će četvrti put u pet posljednjih europskih turnira nastupiti u polufinalu te peti put ukupno. U finalu su igrali 2004. godine na domaćem terenu gdje su poraženi od Grčke. Izborniku Fernandu Santosu danas zamjeraju da Portugal gura upravo grčkim, antinogometnim stilom, no on se ne uzbuđuje previše.

"Ovo je turnirsko natjecanje i ne pobjeđuje uvijek onaj tko igra najljepši nogomet", odgovara Santos.

"Razumljivo je da svi vole Wales i Island. Nitko ih nije očekivao u ovoj fazi natjecanja. Ono što mene zanima jest finale i nimalo me ne brinu priče o ružnom pačetu. Volio bih da smo oku ugodniji, no između odlaska kući i lijepe igre biram 11. srpnja u Francuskoj"

Santosa su na press konferenciji pred utakmicu dočekala neizbježna pitanja o Ronaldu koji je za razliku od Balea još uvijek dužnik na Euru.

"Ne možete uspoređivati Ronalda koji igra za Real i ovog koji je u reprezentaciji. Za Portugal nastupa fantastični Ronaldo, on je naš kapetan i nositelj, on je čovjek odluke. Nama trebaju pobjede, a on je uvijek prevaga u tom pogledu"


Wales je kao euro debitant u Francuskoj do sada svladao Slovačku, Rusiju, Sjevernu Irsku i Belgiju, dok ih je Engleska porazila nakon preokreta.

I velški izbornik Coleman govorio je o zvijezdi Portugala. "Cristiano uvijek želi biti još bolji. To se na teren jasno vidi. On sam sebe motivira da zabije. O tome su mi puno govorili Ryan Giggs i Alex Ferguson. Ronaldo je uvijek želio više i bolje. Takav je na treningu i na utakmici", kazao je Coleman.

On ipak vjeruje da Ronaldo večeras neće biti prevaga. Tvrdi da će to biti velško zajedništvo, iako večeras nastupaju bez dva vrlo važna igrača, veznjaka Ramseyja i lijevog beka Daviesa. 22-godišnji Jonny Williams iz Crystal Palacea trebao bi zamijeniti Ramseyja, dok će umjesto Daviesa vjerojatno uskočiti iskusni stoper West Hama James Colins.

Važno je spomenuti da Coleman smatra kako je Bale više igrač za momčad negoli je to Ronaldo. Mnogi očekuju da će se Wales večeras braniti, no riječ je o ekipi koja je s deset pogodaka druga najefikasnija ekipa Eura. Samo su Francuzi zabili više od njih.

"Prije turnira smo razmišljali o tome kako proći skupinu. Dalje od toga nismo se usudili ići u svojim razmišljanjima. Tek nakon prolaska skupine kazao sam igračima da je sve to dio našeg puta, a na kraj. Puni smo vjere jedni u druge, a igrači se na terenu osjećaju kao da su u sigurnim rukama. Momčadski duh razvili smo u vremenima koja nisu bila ovako blještava. Sretan sam čovjek jer imam takvu ekipu. Oni večeras nemaju nikakav imperativ", kazao je Coleman.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala