Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže serija o otmici Patty Hearst
Stvarna priča o Patty Hearst ima sve premise moderne televizije: teroriste, otmice i mladu kćer bogataša

Stiže serija o otmici Patty Hearst

 Nakon suđenja O.J. Simpsonu (Američka kriminalistička priča: Narod protiv O. J.-a Simpsona) na male ekrane stiže još jedna stvarna kriminalistička priča koja je punila naslovnice novina u SAD-u 70-ih godina.

Otmica mlade Patty Hearst, devetnaestogodišnje kćeri izdavača Randolpha Hearsta, potresla je američku javnost, a potraga za njom trajala je čak 19 mjeseci.

Patty Hearst  je 4. veljače 1974. godine iz svog doma u Berkeleyju u Kaliforniji nasilno otela teroristička grupa pod nazivom Symbionese Liberation Army (SLA). Tijekom otmice Patty je postala pobornica terorističke grupe i zajedno s članovima SLA-e počinila je niz zločina, odnosno pljački banaka u Kaliforniji. Kada je u konačnici Patty Hearst 1975. godine uhvaćena, sudilo joj se za zločine koje je počinila tijekom svoje otmice. Patty je tvrdila kako su joj otmičari isprali mozak, a od sedam godina zatvorske kazne odslužila je 21 mjesec.

Televizijski projekt, koji je tek u samim začetcima, trebao bi pratiti 19 mjeseci FBI-jeve potrage za Patty, njezino uhićenje i naposljetku suđenje. Serija bi trebali izaći s ograničenim, još nepoznatim brojem epizoda, za koje će scenarij pripremiti Jonathan Tolins (Faca s Marsa).

Ovo će biti prva igrana serija koja se inspirirala otmicom Patty, iako je već jednom na malim ekranima prikazana priča o njenoj otmici. O otmici i događajima koji su se odvili oko Patty Hearst PBS je 2004. godine napravio od kritičara dobro primljen dokumentarac pod naslovom Guerrilla: The Taking of Patty Hearst

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala