Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Okuplja se izvanredna glumačka ekipa za adaptaciju Američkih bogova
Gillian Anderson će u novoj seriji "American Gods" glumiti boginju Medija

Okuplja se izvanredna glumačka ekipa za adaptaciju "Američkih bogova"

 Adaptacija romana Američki bogovi (American Gods) Neila Gaimana sprema se već duži niz godina, a na male je ekrane donosi američki Starz. Glumačka ekipa počela se okupljati početkom ove godine, a do sada se projektu pridružio impresivan broj traženih i omiljenih glumaca. 

Posljednji dodatak glumačkoj postavi je nezamjenjiva televizijska zvijezda Gillian Anderson. U cijeloj galeriji fantastičnih likova i bogova koje je pisac Neil Gaiman opisao u svome kultnom romanu, Gillian Anderson će preuzeti ulogu jednog od bogova modernoga doba, točnije glumit će boginju Medija, koja je vječito u centru pažnje i svojevrsna glasnogovornica modernih bogova. 

Anderson, još uvijek najpoznatija po svojoj ulozi agentice Scully, čiju je ulogu reprizirala i u ovogodišnjoj najnovijoj sezoni Dosjea X, posljednjih godina je bila dijelom izvrsnih televizijskih serijala poput britanske kriminalističke serije Pad. Također je kao gostujući lik na seriji Hannibal surađivala sa showrunnerom Bryanom Fullerom, koji je showrunner i scenarist za ovu ekranizaciju "Američkih bogova".

U sukobu između starih i novih bogova, bogova davnina i suvremenih božanstava, središte čini naoko običan čovjek Shadow. Među obožavateljima vodile su se duge rasprave tko bi trebao ovog središnjeg lika romana igrati na malim ekranima, a objava kako je Ricky Whittle dobio ulogu Shadowa sigurno nije razočarala niti jednog fana. 

Kao dio glumačke postave, uz Gillian Anderson i Rickyja Whittlea, tijekom zadnjih mjeseci predstavljen je i Ian McShane u ulozi Mr. Wednesdayja. Emily Browning će igrati ulogu Laure Moon, a raznoliku paletu bogova glume: Yetide Badaki kao boginja Bilquis, Bruce Langley kao novi bog Technical Boy, Crispin Glover kao Mr. World, Jonathan Tucker kao Low Key Lyesmith, Cloris Leachman kao Zorya Vechernyaya, Peter Stormare kao Czernobog, Chris Obi kao Anubis i Mousa Kraish kao The Jinn.

Showrunneri Bryan Fuller i Michael Green predvode snimanje koje je započelo ove godine u ožujku, a nekoliko epizoda uz pilot epizodu režirat će David Slade.

Realno je očekivati kako s gotovo cijelom kompletiranom postavom neće proći još dugo prije nego vidimo i prve promotivne materijale, a u 2017. i premijeru dugo očekivane ekranizacije. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala