Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tri, dva, jedan – kuhaj!“ i Celebrity Masterchef stigli do finala
Tko će odnijeti titulu najboljih amaterskih kuhara u omiljenim kulinarskim showovima?

"Tri, dva, jedan – kuhaj!“ i "Celebrity Masterchef" stigli do finala

U trećoj sezoni showa Tri, dva, jedan – kuhaj! dvadeset parova iz cijele Hrvatske svojim je kulinarskim vještinama i znanjem tražilo put do titule najboljeg. Samo je troje parova uspjelo u tom naumu – sestrične Filipa Sorko i Petra Egić iz Slavonije, bračni partneri Verica i Dragan Jovanović iz Istre te prijatelji Doris Vlah i Luka Dančulović iz područja Kvarnera!

U posljednjem dvoboju Filipa i Petra obranile su čast zahtjevnim jelovnikom u koji su uvrstile zapečenu moždinu i pohani svinjski mozak te izborile odlazak u finalni tjedan, u kojem brane boje i svojih 'kontinentalaca', odnosno Crvene ekipe. Djevojke su ove sezone imale svojih uspona, među kojima je svakako njihov efektni fišburger, ali i nekoliko padova iz kojih su naučile kako se zovu dijelovi mesa pojedinih životinja te kako očistiti fazana.
 
 
Njihovoj radoznalosti i maštovitosti u kuhanju svakako mogu parirati i Verica i Dragan koji su još u samom početku oduševili žiri spajanjem tradicionalnog i modernog kuhanja te serviranjem hrane na tanjuru. Svojim su hrabrim iskorakom u prvoj epizodi iznenadili žiri, kuhajući jelo prema receptu svoje none te spojivši tri ne tako nespojive kombinacije – luk, ciklu i lignje! S obzirom da vole kombinirati tradicionalne recepte s modernim prizvukom te jako paze na prezentaciju jela na tanjuru, većina je natjecatelja upravo u Verici i Draganu vidjela favorite ove sezone!
 
Iako su se čak tri puta našli u dvoboju, Doris i Luka pronašli su put do finalnog tjedna zahvaljujući nemjerljivoj volji, kreativnim receptima i prstohvatu simpatičnosti kojom su osvojili brojne gledatelje. Rijetki će biti oni koji se nisu nasmijali Lukinoj hrabrosti da natrag otpuhne šećer u prahu Špičeku u lice. Najbolji prijatelji Doris i Luka pokazali su da najbolje kuhaju pod stresom i u najkritičnijim trenucima jer tada skoro svaki put iznenade žiri svojim smjelim kombinacijama namirnica na tanjuru.
 
 
Kroz sve njihove uspješne i manje uspješne recepte vodio ih je iskusni stručni kulinarski trojac – Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček. Bez njihovih savjeta, komentara, opaski i citata iz Špičekove crne bilježnice, tri posljednja natjecateljska para ne bi dogurala do finala. No to ne znači da u posljednjem tjednu njihov posao postaje manje važan! Naime, natjecatelji će upravo u finalu morati pokazati što su sve naučili i zašto zaslužuju titulu najboljeg – kuhajući mesne, riblje i jelovnike po želji za goste i žiri!
 
U srijedu ćemo se oprostiti od jednog para, a u superfinalu kuhače će ukrstiti samo dva natjecateljska para koja će se u velikoj završnici boriti za naslov najboljeg kuharsko-amaterskog para treće sezone i novčanu nagradu od stotinu tisuća kuna!
 
Ne propustite finalni tjedan gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj! u 20:15 na RTL-u!
 
 
I Celebrity Masterchef došao je do samog finala, a večeras će se u zadnjoj epizodi druge sezone ovoga shova za titulu najboljeg kuhara boriti Lana Klingor Mihić i Igor Barberić.
 
Lanin put u natjecanju obilježen je dobrim komentarima žirija. „Djeluje kao da je radio neki profesionalac“, pohvalila je Lanu Ana u prijašnjim emisijama. Lana će za sebe reći kako je potpuno predana kuhanju, a da poraze ne prihvaća baš dobro. S druge strane Igor je u natjecanje došao da se dobro zabavi. „Došao sam kao mlad dečko, kompletno bez očekivanja, bit će zabavno“, izjavio je Barberić. Na početku finala Igor i Lana imat će veliku tremu, a Igor će se našaliti na račun Lanine visine: „Natječem se protiv sile velike, a tako male. Mala Lana brege dere!'.
 
 
Na početku finala žiri će finaliste upoznati s pravilima te će ih dodatno motivirati za pobjedu: „Naš show je humanitarnog karaktera i pomoći će nekom kome je potrebno. Imate misiju!“, rekao je Radovan. Naime, pobjeda će donijeti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovog puta to je Obrtnička škola u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga, partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola koju pohađa stotinjak učenika godišnje će ovom donacijom upotpuniti svoje potrebe s namirnicama na godišnjoj razini.
 
Pravila finala bit će sljedeća: svaki finalist morat će napraviti tri jela – predjelo, glavno jelo i desert. Nakon svakog završenog dijela, žiri će kušati i ocijeniti jela. Kad se završe sve tri faze finala zbroj ocjena svakog elementa iznjedrit će novog Celebrity MasterChef pobjednika.
 
U  pripremi predjela osjetit će se velika trema kod Lane: „Imam osjećaj kao da sam na faksu, ali sedam puta gore!“ Glavna namirnica u predjelu bit će riba kovač, a za pripremu natjecatelji će imati tek 30 minuta. Žiri će ovog puta biti nemilosrdan, a Ana će objasniti ocjenjivanje: „Danas im se ništa ne tolerira i ništa im se neće progledati kroz prste!“
 
 
Kod Igora će se osjetiti pravi natjecateljski duh te će ovaj prvi kuharski dvoboj usporediti s boksačkim mečom u Las Vegasu. Kod glavnog jela Igor i Lana će morati birati između janjećeg racka i telećeg karea. Igor će se odlučiti za teletinu, a Lana za janjetinu.
 
Najveći izazov ujedno, i posljednji, bit će za trećom radnom jedinicom na kojoj će se praviti desert. „Ovo je do sad bilo kao mačji kašalj, a sad slijedi horor!“, bit će prestravljena Lana, jer joj je priprema slastica slabija strana. Iako će imati najviše vremena za desert, najveće komplikacije će se upravo dogoditi prilikom priprave zadnjeg MasterChef tanjura. Andrej će ih upoznati s pravilima: „Imate dva tanjura i čašu, a vi morate izabrati u čemu ćete servirati svoj desert. Ovog puta ne uvjetujemo vas namirnicama, nego sa formom“ Lana će se odlučiti na ambiciozan korak u pripremi svoje slastice, a Igor će ići na malo sigurniju varijantu.
 
Čije predjelo, glavno jelo i desert će biti bolje – Lanino ili Igorovo? Tko će postati drugi Celebrity MasterChef Hrvatske ne propustite saznati u Velikom finalu na Novoj TV! 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala