Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svečano otvoren 61. Eurosong, večeras prva polufinalna večer
Nakon dvije godine pauze Hrvatsku će večeras u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić

Svečano otvoren 61. Eurosong, večeras prva polufinalna večer

Foto: HRT

Službena ceremonija otvaranja 61. Eurosongodržana je sinoć u Stockholmu, a večeras će se u Ericsson Globen Areni, najvećoj sfernoj građevini na svijetu, otvorenoj 1989. godine, održati prva polufinalna večer natjecanja. Voditelji su Petra Mede, koja je već vodila Eurosong 2013., i Mans Zelmerlöw, pobjednik prošlogodišnjeg Eurosonga.

Ovogodišnji Eurosong pratimo u dvije polufinalne večeri - 10. i 12. svibnja te finalnu večer - 14. svibnja. HRT sve tri večeri prenosi od 21:00 na HTV1 i na HRA2. Komentator i radijskih i TV prijenosa sve tri večeri je Duško Ćurlić.
 
Nina Kraljić, naša predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj, s pjesmom Lighthouse nastupa prvu polufinalnu večer, 10. svibnja, a ždrijeb je odlučio da Hrvatska bude peta po redu.
 
 
Osim naše nastupit će još i predstavnici Finske, Grčke, Moldavije, Mađarske, Nizozemske, Armenije, San Marina, Rusije, Češke, Cipra, Austrije, Estonije, Azerbajdžana, Crne Gore, Islanda, Bosne i Hercegovine te Malte. 
 
U drugoj poluzavršnici Eurosonga nastupaju također predstavnici 18 zemalja sljedećim redom: Latvija, Poljska, Švicarska, Izrael, Bjelorusija, Srbija, Irska, Makedonija, Litva, Australija, Slovenija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija.
 
U finalno natjecanje izravno ulaze zemlje Velike petorke - Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Velika Britanija, zatim domaćin prijenosa Švedska te predstavnici 20 zemalja - iz svake polufinalne večeri po 10, a objavit će se nasumičnim redoslijedom na kraju svake polufinalne večeri . Francuska, Španjolska i Švedska glasuju u prvoj polufinalnoj večeri, a Njemačka, Italija i Velika Britanija u drugoj.
 
Hrvatski gledatelji mogu glasovati večeras, u prvoj polufinalnoj večeri, za svoje favorite (osim, naravno, za svog predstavnika), te u finalnoj večeri. Gledatelji mogu glasovati telefonski, putem SMS-a i/ili službene mobilne aplikacije Eurovision Song Contest - the Official App. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #13
    0 2
    Mandrak mandrak @ 14.5.2016. 22:42
    ... složio bi se da je škandalozno kao i škandal da su mi doma sva tri teveya zauzeta ovom smiješnom priredbom lakih nota .... ali imam konja i ja za trku ... HBO na mobu 2 go.....
  • #12
    0 2
    buffalobill buffalobill @ 14.5.2016. 22:25

    dvaput u istoj haljini!? skandal

  • #11
    0 0
    nelson nelson @ 13.5.2016. 10:46

    ma uzasno je gledat eurosong najprije nacin bodovanja sausjed susjedumpjesme sve gore, kostimi kao na maskenbalu,rasteglo se na 3 večeri,uvijek skandinavske zemlje dobivaju mrzim eurosong

  • #10
    1 0
    yuma yuma @ 11.5.2016. 22:29

    Aya nam se zaljubila u zgodnog ali krhkog  Freddija :-D 😍 ! 

  • #9
    0 0
    buffalobill buffalobill @ 11.5.2016. 17:58

    yuma nisam ju s njom povezo makar mi je h b carter super,cijeli taj njen nastup,zivopisnost, to drmusanje i trcanje u borosanama  ...a nasa pjesma ove godine?,gledao sam ju na youtubeu,jedva sam cekao da zavrsi,odnosno stalno sam ocekivao ono nesto,ali na kraju nista,malo revijalnog,glamura,nema refrena i to je to

Pogledaj sve komentare (13)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala