Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Terence Winter neće voditi 2. sezonu Vinila
HBO je zbog kreativnih razlika zamjenio scenarista i showrunnera rock'n'roll serije "Vinil Terencea Wintera

Terence Winter neće voditi 2. sezonu "Vinila"

 Za HBO serija Vinil očigledno nije ispunila sva njihova očekivanja. Pred početak produkcije 2. sezone, a početak je zakazan za ovaj mjesec, događaju se promjene na vodećim kreativnim mjestima. Nekoć zvijezda HBO-a, scenarist i showrunner Terence Winter, zamijenjen je na vodećoj poziciji serije. 

Ideja koja je u konačnici postala glazbena serija na HBO-u, rodila se iz suradnje Martina Scorsesea i Micka Jaggera. Oni su po završetku serije "Carstvo poroka", koju je Winter osmislio i vodio, Terencea Wintera doveli na novi projekt u svojstvu izvršnog producenta i showrunnera.

Sada je Winter zamijenjen na mjestu showrunnera zbog navodnih kreativnih razmirica. Show izgleda nije išao smjerom koji bi zadovoljio HBO. Gledanost "Vinila" zasigurno nije rušila rekorde, unatoč dobroj recepciji kritičara koji su prvu sezonu svi redom ocjenili pozitivno. Premijeru "Vinila" gledalo je samo 764 tisuće ljudi, što je najmanja brojka u odnosu na druge HBO serije.

Wintera će u 2. sezoni "Vinila" na mjestu showrunnera zamijeniti Scott Z. Burns (Bourneov ultimatum), čija karijera na malim ekranima tek počinje, a kao novi izvršni producent stiže Max Borenstein, scenarist Godzille. Borenstein je za male ekrane prošle godine napisao scenarij i producirao spin off Specijalnog izvještaja.

Uklanjanje Terencea Wintera pomalo iznenađuje s obzirom da ima dugu povijest uspješne suradnje s HBO-om. Njegova duga karijera na HBO-u sadržava hvaljene serije poput Obitelji Soprano i spomenutu seriju Carstvo poroka na kojoj se surađivao s Martinom Scorseseom. Suradnja Wintera i Scorsesea nastavila se i na nagrađivanom flmu Vuk s Wall Streeta

Vinil će svoju 1. sezonu okončati 17. travnja, nakon čega započinju pripreme za 2. sezonu. Vidjet ćemo koliko će se novi kreativni smjer odraziti na gledanost iduće godine. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala