Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tko je najviše plakao za JFK-om?
Nova serija "11.22.63", priča o ubojstvu Kennedyja prema romanu Stephena Kinga, od večeras na FOX-u

Tko je najviše plakao za JFK-om?

"Tri pucnja odjeknula su Dallasom 22. studenoga 1963., predsjednik Kennedy je ubijen i svijet se promijenio. Što bi se dogodilo da se to može promijeniti?" Odgovor na to pitanje potražite u novoj seriji 11.22.63 na FOX kanalu s početkom emitiranja 11. travnja, ponedjeljkom u 22 sata. Glavne uloge igraju: James Franco kao Jake Epping, Sarah Gadon kao Sadie Dunhill, Cherry Jones kao Marguerite Oswald, Daniel Webber kao Lee Harvey Oswald, Lucy Fry kao Marina Oswald, George MacKay kao Bill Turcotte, Leon Rippy kao Harry Dunning.

Napeta priča nastala prema romanu Stephena Kinga o ubojstvu J.F. Kennedyja s renomiranom glumačkom postavom te zavidnim redateljskim i scenarističkim imenima držat će vas prikovane za fotelje tijekom svih devet epizoda. U osnovi ove triler-priče nalazi se razvedeni srednjoškolski profesor vođen mišlju da mora učiniti nešto značajno u svom životu. Na nagovor prijatelja vraća se u šezdesete godine prošlog stoljeća i pokušava spriječiti tragičnu smrt omiljenog američkog predsjednika. Tijekom svojih avantura i istraživanja tajni koje se isprepliću oko navodnog ubojice, upoznaje i fatalnu knjižničarku Sadie Dunhill. Prve dvije epizode rađene su pod redateljskom palicom Kevina Macdonalda, koji potpisuje režiju za Posljednjeg škotskog kralja i U vrtlogu igre.

Za produkcijski dio posla pobrinula se Bridget Carpenter, a serija je rađena u produkciji studija J.J. Abramsa „Bad Robot Productions“ zaslužnog za Osumnjičene, Fringe i Izgubljene, i televizijske kuće Warner Bros.

Obiteljska povijest Kennedyjevih, jednog od najintrigantnijih američkih klanova, obilježena je nizom skandala, prijevara i tragedija. Najupečatljivija je ipak smrt ambicioznog i izvanbračnim aferama sklonog J. F. Kennedyja u Dallasu. "Sunce je bilo vrlo jako i udaralo nam u lice. Nisam mogla staviti naočale. Onda smo vidjeli taj tunel. Mislila sam da bi moglo biti hladnije u tunelu. Mislila sam, ako budem lijevo od sunca, neće mi ići u oči. I onda je doletio prvi pucanj i sve se promijenilo", ovim je riječima Jacqueline Kennedy zvana Jackie opisala trenutak prije nego joj je suprug i otac njezinih dvoje djece pogođen smrtonosnim hicem. Iako brak Kennedyjevih nije bio nimalo romantičan, čak ju je i zaprosio telegramom, a u braku je neprestano varao, pred konac života predsjednički je par navodno zbližio gubitak sina Patricka, koji je preminuo u kolovozu 1963., samo dva mjeseca nakon rođenja. Jackie Kennedy suprugovu je smrt vrlo teško podnijela. Tješeći se antidepresivima i cigaretama, nerijetko je razmišljala o samoubojstvu.

"U sebi sam prazna, ponekad ne mogu ustati iz kreveta, plačem cijeli dan i noć, a počela sam prekomjerno piti", govorila je ta modna ikona čije su se oči posljednji put sklopile 1994. u New Yorku. Neki kažu da je jedino pozitivno u njezinoj smrti to što nije doživjela tragičnu nesreću svog sina, Johna Kennedyja Juniora. Kada se oprostio od očeva lijesa, imao je tri godine, no vlastitu djecu nije dočekao. U dobi od 39 godina, zajedno s prelijepom suprugom Carolyn Bessette (33), nekadašnjom zaposlenicom u modnoj kući Calvina Kleina, 1999. strovalio se avionom u ocean i na mjestu poginuo.

Strašnu bol zbog gubitka brata 1963. trpio je i Bobby Kennedy kojeg je usto proganjao i osjećaj krivnje budući da se kao ministar pravosuđa djelomično osjećao odgovornim za njegovu smrt. Upravo je u njemu malena Caroline, tada šestogodišnja djevojčica, pronašla oslonac nakon očeve smrti. Na dan očeve smrti nju i njezina mlađeg brata Johna dadilja Maud Shaw odvela je k baki s majčine strane, Janet Lee Bouvier koja je inzistirala da im upravo dadilja prenese vijest o atentatu. Tu večer u Bijeloj kući, kad je Caroline legla u krevet, Maud Shaw otkrila joj je što se dogodilo. To je pak razljutilo i povrijedilo Jackie jer je ona sama željela priopćiti svojim potomcima da njihova oca više nema. Caroline Kennedy danas radi u američkoj ambasadi u Japanu.

Što bi se dogodilo da se to sve moglo promijeniti? Odgovor na to pitanje potražite večeras u 22h na FOX-u.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala