Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Priča o Bogu s Morganom Freemanom
Seriju o potrazi za Bogom oskarovca Morgana Freemana pogledajte od 10. travnja u 20:55 na National Geographic Channelu

Priča o Bogu s Morganom Freemanom

PR članak
FOTO National Geographic

Tko je Bog? Odakle smo došli? Zašto se zlo događa? Što se zbiva nakon što umremo? Svako ljudsko biće na Zemlji postavilo si je ova pitanja u nekom trenutku i svaka je osoba najvjerojatnije pronašla drugi odgovor….

National Geographic Channel, Revelations Entertainment i oskarovac Morgan Freeman koji je voditelj i izvršni producent ove šestodijelne televizijske serije - vode gledatelje na put oko svijeta kako bi istražili razne kulture i religije u potrazi za otkrićem smisla života, Boga i svih velikih pitanja između toga. Priča o Bogu s Morganom Freemanom želi shvatiti kako se religija razvila kroz civilizaciju te kako je oblikovala  evoluciju društva. Iako se u trenutačnom geopolitičkom okruženju religija često smatra nečim što razdvaja, serija ističe nevjerojatne sličnosti između različitih vjera, čak i onih koje se čine jako kontrastnima. Ovo je potraga za Bogom: za objašnjenjem pitanja koja su kopkala, užasavala i inspirirala ljudski rod, pa tako i samog Freemana.
 
 
Svaka epizoda bavi se jednim velikim pitanjem o božanskom: od misterija kreacije, preko mističnih pojava i čuda, do obećanja o uskrsnuću. Kako bi istražio te teme, voditelj i narator Freeman posjetio je neka od najvećih religioznih mjesta čovječanstva, uključujući Zid plača u Jeruzalemu, Sveto stablo u Indiji, majanske hramove u Guatemali i egipatske piramide. Putovao je s arheolozima kako bi otkrio davno izgubljene religije naših predaka, poput one u neolitskom naselju Çatalhöyük u Turskoj iz 7500. g. pr. Kr. zainteresirao se u religiozna iskustva i rituale diljem svijeta te postao pokusni kunić u znanstvenim laboratorijima kako bi saznao u kojem su odnosu  neuroznanost i  tradicionalna domena religije.
 
"Pjevao sam zov na molitvu u džamiji u Kairu, učio meditaciju od budističkog vođe iz najstarije loze reinkarniranih lama, raspravljao o Galileu s čelnikom Papinske akademije znanosti i istraživao prve instrukcije zagrobnog života napisane hijeroglifima u piramidama. Na nekim sam mjestima našao odgovore, druga su me dovela do novih pitanja. Kroz sve to uvidio sam da svi želimo biti dio nečeg većeg od nas. Ako sam išta naučio tijekom ovog neobičnog putovanja - to je da sigurno jesmo," izjavio je poznati oskarovac.
 
 
Čovjekov odnos s Bogom najvažnije je pitanje u povijesti i humanizmu. Ova ambiciozna ekspedicija kroz stoljeća i po cijelom svijetu pokušava razumjeti kako vjera oblikuje naše živote, bez obzira na to koje smo vjeroispovijesti i kojoj religiji pripadamo. 
 
"Priča o Bogu jedan je od najvećih misterija i najvažnijih ideja u svijetu", rekao je Freeman. "Za mene, to je osobna i trajna potraga za razumijevanjem onog božanskog, a ja sam osobno, iznimno počašćen što imam priliku da se s gledateljima uputim na ovo nevjerojatno putovanje. Kroz cijelo iskustvo nisam imao očekivanja ni na dolasku na neku lokaciju ni na ulasku u neki razgovor jer sam smatrao vrlo važnim da ostanem nepristran. Nisam tu da namećem publici svoje misli – moj posao je da dobro ispričam priču." 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala