Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Batman protiv Supermana - kritičari protiv publike
Unatoč poraznim kritikama "Batman v Superman" Zacka Snydera trijumfirao na kino blagajnama diljem svijeta

Batman protiv Supermana - kritičari protiv publike

 DC-ijev povratak na velika vrata u filmski svijet superjunaka oborio je sva očekivanja. Samo nekoliko dana ranije prognoze za film Zacka Snydera nisu bile sjajne. Većina kritičara se obrušila na Batman v Superman: Zora pravde i donijela mahom izrazito loše ocjene.

Mnogi od njih su filmu zamjerali pretjerano zapetljanu radnju, preozbiljan ton, a često i da film naprosto nije zabavan.
 
Ipak, ono što je isprva izgledao kao potpuni promašaj, pokazalo se sasvim suprotnim. Batman v Superman: Zora pravde doveo je veliki dio publike u svoje kino dvorane. 
Premijerni vikend na kino blagajnama u SAD-u, ali i diljem svijeta, za sukob Batmana i Supermana pokazao se više nego isplativim. 
Dok na Rotten Tomatoes trenutno drži ocjenu od 29%, publika nije okrenula leđa filmu. Film je na svjetskim kino blagajnama zaradio čak 424.1 milijun dolara, od čega je samo 170.1 milijuna zaradio na domaćim kinoblagajnama u SAD-u. Za premijerni vikend to čini pozamašni uspjeh, a uspoređujući zarade premijernih vikenda s konkurencijom u svijetu stripovskih junaka Batman v Superman čvrsto sjeda na 4. mjesto iza tri Marvelova filma (Osvetnici 207.4 milijuna dolara, Osvetnici: Vladavina Ultrona 191.3 milijuna, Iron Man 3 174.1 milijuna).
 
Veliki uspjeh na svjetskim blagajnama "Zora pravde" duguje i tome što je u većini zemalja imao premijeru na isti dan, što nije slučaj s glavninom holivudskih filmova. Zaradi je posebno pripomoglo i veliko kinesko tržište, gdje se uobičajeno filmovi prikazuju nešto kasnije. 
"Batman protiv Supermana" temeljni je kamen u izgradnji DC-jevog svemira, koji bi trebao konkurirati Marvelovom, stoga velika očekivanja stoje pred njim. Koliko je film ispunio ta očekivanja prosudite sami, a kritičari i publika ovoga puta stoje na potpuno suprotnim stranama. 

Pod redateljskom palicom Zacka Snydera glavne uloge su odigrali Ben Affleck i Henry Cavill. Uz njih glume i Amy Adams, Laurence Fishburne, Jeremy Irons te Diane Lane. U filmu su debitirali i likovi Wonder Woman koju glumi Gal Gadot te Aquaman Jasona Momoe. 
 
'Batman protiv Supermana' u kinima se prikazuje od 25. ožujka.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala