Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zapela ekranizacija trilogije Mars
Nakon odlaska showrunnera ekranizacija SF trilogije Kima Stanleyja Robinsona je na pauzi

Zapela ekranizacija trilogije Mars

 Na žalost svih ljubitelja hard SF-a ekranizacija trilogije Mars je zapela na putu prema malim ekranima. Pod nazivom Crveni Mars (Red Mars) znanstveno-fantastična trilogija Kima Stanleyja Robinsona trebala je stići na male ekrane u siječnju iduće godine, no čini se da se plan promijenio. 

Naime, izvršni producent i showrunner buduće serije Peter Noah izašao je s projekta, izvještava Deadline. Kako često biva u ovakvim situacijama, kao razlog odlaska su navedene kreativne razmirice između studija i Petera Noaha.

Ovaj odlazak showrunnera dogodio se samo nekoliko dana nakon što je Greg Yaitanes (Dr. HouseRay DonovanBanshee) najavljen kao redatelj i izvršni producent serije. 

Adaptaciju Crvenog Marsa za male ekrane je pripremio J. Michael Straczynski, poznatiji kao kreator serije Babylon 5. Osim što je napisao scenarij za pilot epizodu, navodno je Straczynski još prije Petera Noaha dobio ponudu da vodi seriju, no nije ju prihvatio zbog drugih obveza. Hoće li ta ponuda možda ponovno stići pred njegova vrata, nakon sto je Noah otišao još ćemo vidjeti. 

Trilogija romana Crveni Mars, Zeleni Mars i Plavi Mars prati teraformiranje planeta Marsa, a radnja knjiga proteže se kroz gotovo dva stoljeća. Tijekom vremena pratimo promjenu Marsa iz pustinjskog planeta u mjesto pogodno za ljudski život s mogućim društvenim i političkim problemima koje taj složen pothvat donosi. 

Nadamo se da ova izvrsna trilogija neće zauvijek ostati na privremnoj pauzi i da će ipak ugledati svjetlo dana. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala